"Jeg har boet lige her hele mit liv," kunne Christian fortælle, da Uge-Bladet Skanderborg kiggede forbi Herskind. Foto: Wulff

Frengler er til traktorer og tv-serie på Youtube

Han fyldte 18 år, hentede sin første bil og er ved at blive kendt på Youtube som deltager i Fraggers i Form 

Af
Michael Wulff

Unge Christian Holten Frengler har indtil fornylig levet et stille og roligt liv i landsbyen Herskind vest for Aarhus men i Skanderborg Kommune.

Nu er han ved at blive landskendt gennem en tv-serie, som TV2 Østjylland har søsat på deres Youtube-kanal: Fraggers i Form.

I dårlig form

Her følger seerne en lille håndfuld unge mænd, som har den passion til fælles, at de elsker at spille computerspil, mens formen støt er blevet dårligere og dårligere. Det skal der gøres noget ved, har TV2 Østjylland besluttet.

"Ja, vi har knoklet på i tre måneder for at optage de ni afsnit, som bliver sendt i den kommende tid," fortæller Christian, som Uge-Bladet Skanderborg opsøger dagen efter, han fyldte 18 år.

Men selvom klokken kun er 10 formiddag, er Frengler, som han hedder i Youtube-serien, ganske frisk.

"Vi kunne jo ikke holde fest i denne coronatid. I stedet har jeg i går været ude at hente min egen bil. En Mazda 3, 1,6 diesel, Advance, 2010 for at være helt præcis."

"Og om lidt kører jeg til Skanderborg og henter min kæreste, så tager vi til Moesgaard Strand og går en tur. Det er vildt at have sin egen bil," mener den glade gut.

Med fødder på egne pedaler fejrede Christian Holten Frengler sin 18. års fødselsdag. Foto: Wulff

Med fødder på egne pedaler fejrede Christian Holten Frengler sin 18. års fødselsdag. Foto: Wulff

Fedt 10. skoleår

Han har altid boet i Herskind, gået på Herskind Skole med et broget indtryk af den tid.

"Mig og skole har aldrig været en god kombi. Jeg skal helst bevæge mig, og da jeg er ordblind, har det været hårdt ikke at kunne stave og læse," fortæller Christian Frengler.

Først midt i 8. og hele 9. klasse kom et par lærere til som forstod problematikken.

"De fangede mig totalt, og endnu bedre blev det, da jeg kom på UCS10 i Skanderborg. Her gik jeg på Adventure-linjen, hvor du kører mountainbike og dyrker kajak-sport."

Dårlig form - det' mig

TV2 Østjylland-programmet Fraggers i Form kom han med i ved en tilfældighed. Han sad - som så mange gange før - og spillede Counter-Strike med vennerne eller kørte lidt med landbrugsmaskinerne i Farming Simulator. Facebook kørte ved siden af.

"Og så poppede denne meddelelse fra TV2 Østjylland op om, at de søgte tre gamerdrenge, som ikke var i den bedste form."

"Jeg kiggede ned, og tænkte ’det lige mig," griner han.

Et par uger senere kom folkene fra TV-stationen forbi for at caste Christian.

"Og de gav mig ret: Det var mig, de skulle bruge."

Landbruget trækker

Serien er foreløbig halvvejs, og Christian Frengler kan selvfølgelig ikke røbe, hvordan det er gået. Det må seerne selv ind og se.

Imens er den 18-årige ved at sætte kursen mod landbrugsskolen i Beder.

"Jeg starter sammen med en god ven der 18. januar. Jeg har altid været vild med landbrugsmaskiner, som vi har masser af her rundt om Herskind. Og jeg har faktisk lært at bakke med vogn og trailer gennem spillet på computeren. Det er afprøvet i virkeligheden," siger han.

"Min fremtidsdrøm er nu egen maskinstation på en firlænget gård med mark og en lille crossbane, hvor vi kan have plads til at have det fedt."

Fraggers i Form

  • Kan 5 gamere blive bedre til CSGO, hvis de træner sig i god fysisk form
  • De 17-20 årige drenge vil forbedre deres skills og koncentration i esport på computeren, og allerede i afsnit 1 af Fraggers i Form skal de i CS kamp mod et stærkt hold
  • Se serien på youtube 'Fraggers i Form'

Publiceret 17 January 2021 11:30