Katrine Michaelsen Søndergaard har selv prøvet turen fra et stressende job, gennem et sygdomsforløb til nu, hvor hun er klar til at hjælpe andre. Foto: Wulff

Katrine Michaelsen Søndergaard har selv prøvet turen fra et stressende job, gennem et sygdomsforløb til nu, hvor hun er klar til at hjælpe andre. Foto: Wulff

Katrine ramte muren:

Nu vil hun hjælpe andre

En uddannelse som stresscoach midt i livet er vejen frem for den 45-årige kvinde, som har åbnet Re-mind midt i Skanderborg

Af
Michael Wulff

UNGECOACH "Du kan parkere derhenne på skovvejen. Og så kan vi lige gå lidt ind i skoven," lyder det fra den nystartede stress- og lifecoach Katrine Michaelsen Søndergaard, som står i græsrabatten - med det rigtige fodtøj på.

Hun er på hjemmebane i disse omgivelser, for da den 45-årige kvinde forlod sin mangeårige karriere inden for grafisk design og markedsføring på grund af stress, valgte hun at skifte spor og finde traveskoene frem.

Nu skulle der ske noget nyt.

Gåture skaber ro i sindet og et fysisk overskud, fortæller Katrine, der også hopper på en mountainbike indimellem. Foto: Wulff

Gåture skaber ro i sindet og et fysisk overskud, fortæller Katrine, der også hopper på en mountainbike indimellem. Foto: Wulff

Deadline og stress

"Gåture kan hjælpe dig til fysisk velvære og få hjernen til at slappe af. Du får indsigt i dig selv," fortæller hun, der tog en sygemelding på fire-fem måneder, da stressen meldte sin ankomst.

"Jeg havde et travlt job. Tætte deadlines og samtidig et krav om at være kreativ hele tiden. Det skulle gå megastærkt, og det var svært at mærke de kunder, som jeg markedsførte til".

Bag skærmen

"Jeg følte ikke, jeg gjorde en forskel, kunne ikke mærke den".

Jeg vil sende de unge mennesker ud i livet med en tro på sig selv 

Katrine Michaelsen Søndergaard, coach

Katrine følte hun sad bag en skærm hele tiden samtidig med, at hun også gerne ville være noget for sine kolleger.

"Det har altid ligget mig på sinde at skabe glæde for andre. Men da jeg gik ned med stress, fik jeg øje på, at jeg skulle passe på mig selv."

Da hun kom op til overfladen igen, var det med en bevidsthed om at følge sin drøm - at være noget for andre for alvor.

Egen virksomhed

Hun begyndte en uddannelse som lifecoach og senere stresscoach, der blev færdiggjort med eksamen og certifikat. 

I december 2020 åbnede hun sin egen virksomhed, Re-mind, som fysisk holder til i Adelgade 102a i Skanderborg.

"Min store passion er at skabe grobund for det gode, det lyse og alle de muligheder, vi har," forklarer Katrine Michaelsen Søndergaard, der har et stort fokus på især de unge. Hun har selv to piger på 13 og 16 år og kender problematikken, siger hun.

"Jeg vil sende de unge mennesker ud i livet med en tro på sig selv og med styrke til at gå ind i voksenlivet med glæde og nysgerrighed."

På skoleskemaet

Katrine Michaelsen Søndergaard er også tilknyttet Pigepotentiale.dk (som coach i Skanderborg Kommune) et landsdækkende netværk af professionelle coaches, hvor unge kan få coaching og bl.a. deltage i workshops. 

"Det her burde jo være et fag på skoleskemaet. De unge skal lære at gå ud i livet uden at tænke på, hvad andre ’synes om mig - og gå efter deres drømme, sigte højt."

Lige nu fungerer Katrines coaching online. Det fungerer fint, siger hun.

"Ofte er det mødrene, som henvender sig for at få hjælp til datteren eller sønnen. Men herfra har jeg kun fortrolige samtaler med de unge. Jeg tilbyder altid at starte med at gå en tur, hvor tankerne flyder bedre."

Katrine Michaelsen Søndergaard

  • Eksamineret og certificeret lifecoach og stresscoach
  • Arbejder både forebyggende og behandlende inden for stress, og hjælper med at skabe en hverdag i balance, inden for de rammer der passer din teenager
  • Arbejder ud fra et princip om, at alle har de ressourcer, der skal til, for at skabe det liv, vi hver især drømmer om.
  • Den vigtigste ressource i en ung teenagers liv er troen på sig selv. Troen på at man kan lykkes.
  • Kontakt: kontakt@re-mind.dk og tlf: 2685 8590
  • Kan også findes på pigepotentiales side

 

Publiceret 16 January 2021 11:30