Nye tal fra DanDomain, én af Danmarks største hostingleverandører, viser, at hjemmesider er mere populære end nogensinde. Foto: PR

Nye tal fra DanDomain, én af Danmarks største hostingleverandører, viser, at hjemmesider er mere populære end nogensinde. Foto: PR

Skanderborg-firma med stor rolle:

 2020 fik danske virksomheder på nettet

Nye tal fra DanDomain, én af Danmarks største hostingleverandører, viser, at hjemmesider er mere populære end nogensinde. Det kan skyldes coronasituationen, mener salgsdirektør.

Danske virksomheder er for alvor rykket online i 2020.

Det mærker de også hos DanDomain i Skanderborg, der dagligt hjælper mere end 60.000 virksomheder og private kunder med at få succes på nettet.

Virksomhederne har nemlig aldrig lavet flere hjemmesider, end de gør i dag, og det glæder salgsdirektør for hosting, Henrik Hedegaard:

"Sammenlignet med sidste år har vi i 2020 solgt 20 procent flere hjemmesideprogrammer og hele 67 procent flere webhoteller, som virksomhederne fx bruger til at installere hjemmesideprogrammer på. I et år hvor det har været svært at være til stede fysisk, er danske virksomheder i den grad rykket online, og det hjælper vi dem selvfølgelig hellere end gerne med.".

Flere registrerede

For at lave en hjemmeside hos DanDomain og andre udbydere kan du ikke nøjes med et hjemmesideprogram eller et webhotel. Du skal også bruge et domæne. Også her har 2020 budt på flere registrerede domæner end nogensinde før.

I 2020 var der ifølge DK Hostmaster registreret 1.338.257 .dk-domæner - over 22.000 flere end året før. Det er ny rekord og den største stigning i fem år.

Henrik Hedegaard uddyber:

"Ca. hvert tredje danske domæne er registreret hos DanDomain eller ét af vores søsterbrands, så når virksomhederne søger online i en grad, som de har gjort i 2020, er det helt sikkert noget, vi mærker til," fortæller han og fortsætter:

"Som hostingvirksomhed glæder vi os selvfølgelig over, at så mange virksomheder vælger at starte deres onlineeventyr hos os. Og faktisk er det nemmere at lave en hjemmeside, end mange tror. Har du et domæne og et hjemmesideprogram, kan du være online i løbet af ingen tid."

team.blue er en europæisk tech-gigant, som beskæftiger sig med hostingløsninger, f.eks. domæner, webshops, webhoteller, servere og meget mere. Virksomheden team.blue Denmark (tidligere Zitcom) står bag brands som Simply.com, DanDomain, Curanet, ScanNet og SmartWeb.

Samlet set betjener team.blue 2 millioner kunder og beskæftiger 1.000 medarbejdere (heriblandt 190 medarbejdere i Danmark). 

Publiceret 15 January 2021 09:00