Landmand Knud Andersen (th) har sammen med Mads Høg fra Stjær Trampesti Laug fundet den ideelle placering af den nye shelters lidt oppe i Bakkeskoven ved Stjær med udsigt ud over bakkelandskabet. Foto: PR

Landmand Knud Andersen (th) har sammen med Mads Høg fra Stjær Trampesti Laug fundet den ideelle placering af den nye shelters lidt oppe i Bakkeskoven ved Stjær med udsigt ud over bakkelandskabet. Foto: PR

Knud vil skabe en oase i Bakkeskoven Stjær

Oaseen skal give lokale motionister, spejdere og børnehaver et samlingspunkt, når de skal i skoven

Landmand Knud Andersen har været i gang med en større fældning af store graner i Bakkeskoven Stjær, som han ejer en andel af, og anlagde i den anledning en opbevaringsplads til træet i udkanten af skoven.

Men så fik Knud Andersen en idé. Pladsen lige så godt kunne bruges til alles fælles bedste ved at opstille et par shelter til overnatning, opstille borde og bænke, etablere bålplads, lave cykelparkering, udstrækningsbomme til motionisterne samt bindeplads til heste.

"Som landmand vil jeg gerne være med til at bygge bro mellem land og by ved at åbne for adgang til vores arealer. Jeg vil også gerne være med til at passe naturen ved i fællesskab med byens borgere og foreninger at tillade brug af naturen ud fra fælles spilleregler, så vi både giver beboerne naturoplevelser men samtidig beskytter og plejer naturen fordi det foregår i en dialog og et samspil med både lodsejere og lokalbefolkningen. Desuden ser vi også gerne turister nyde vores dejlige område," fortæller Knud Andersen.

Som landmand vil jeg gerne være med til at bygge bro mellem land og by ved at åbne for adgang til vores arealer

Han kontaktede Mads Høg, tidligere landinspektør og særdeles aktiv i Stjær Trampesti Laug. Mads Høg var med på idéen og har været i dialog med alle lodsejerne omkring området. Og nu er alle tilladelser til projektet i hus. En mindre arbejdsgruppe vil i januar gå videre med planlægning omkring opsætningen af shelter inde i skoven og et sæt borde-bænke på slæbepladsen.

Til indkøb af byggematerialer til shelters, borde, bænke og bomme søgte han Hedeselskabets medlemspulje om midler.

"Knud Andersens projekt er et rigtig godt eksempel på, hvad vi ønsker at støtte medlemspuljen. Knud er en vaskeægte ildsjæl, og samtidig er hans projekt en del af et aktivt lokalsamfund, som netop arbejder at styrke relationen til naturen," siger Vibeke Højen, projektchef i Hedeselskabet.

Ud over anlæggelsen af pladsen vil Knud Andersen søge kommunen om etablering og drift af et felttoilet vandværket om en vandpost. Stjær Landsby har lige vundet hæderen årets landsby i Skanderborg Kommune og går videre til finalen om Regionens Landsby. Knud Andersen har foreslået at præmien kan indgå i projektet med en særlig installation, som for eksempel kunne være en sauna eller et vildmarksbad. Men i første omgang gælder det altså en shelterplads.

sas

fakta

Hedeselskabets medlemspulje

  • Hvert år uddeler Hedeselskabet via medlemspuljen 25.000 kroner til ti udvalgte projekter.
  • Fælles for dem er, at de har en stærk lokal forankring. Som navnet antyder skal man være medlem af Hedeselskabet for at søge, og projektet skal have en relation til naturen og styrke lokalområdet.
  • Det koster 200 kroner om året at være medlem af Hedeselskabet, og man kan også tegne medlemskab som forening.

Publiceret 13 January 2021 16:00