Renosyd har modtaget 6 tons mere affald på genbrugspladserne end forventet. Det er en stigning på 15 procent i forhold til 2019. Arkivfoto

Renosyd har modtaget 6 tons mere affald på genbrugspladserne end forventet. Det er en stigning på 15 procent i forhold til 2019. Arkivfoto

Affaldsboom hos Renosyd:

6000 ton ekstra ton i 2020

affald Renosyd har i 2020 modtaget 6.000 ton mere affald på genbrugspladserne. Det er en stigning på 15 procent i forhold til 2019. De øgede mængder affald kom særligt under corona-nedlukningen i foråret, og Renosyd kan se samme mønster i årets sidste måneder.

Den største stigning kom i april måned, hvor Renosyd modtog 50 procent mere affald end året før.

Tendensen fortsatte i maj måned, og kan ikke forklares af de mindre affaldsmængder i marts, hvor genbrugspladserne var lukkede i tre uger.

"Det er da tankevækkende, at det er under corona-nedlukningen i foråret, at stigningen varstørst. Og at vi ser samme mønster i årets sidste måneder, november og december," siger Michael Nørgaard, chef for Kunder og Forretning i Renosyd ifølge en pressemeddelelse.

De øgede affaldsmængder endte i containere til jord, brokker, rent træ og trykimprægneret træ. Affaldstyper, der er knyttet til aktivitet i hus og have.

"Vi modtog over 2.000 ton jord mere end sidste år. Alene i april og marts 1.500 ton. Så mon ikke de fleste huller er gravet nu, så vi ser en stabilisering og måske ligefrem et fald i affaldsmængderne i 2021," fortæller Michael Nørgaard.

mj

Publiceret 12 January 2021 18:00