Ry kan få en ny legeplads på Siimtoften. Først skal jorden dog tjekkes for gift. Arkivfoto

Ry kan få en ny legeplads på Siimtoften. Først skal jorden dog tjekkes for gift. Arkivfoto

Mulig giftgrund spænder ben for legeplads-gave

Den grund i Ry, der skal huse legepladsen, som Brugsforeningen Tryg vil forære byen i anledning af 150-års jubilæet, kan være en giftgrund

Af
Claus Sonne

Gave I maj i år fylder Ry150 år, og i den anledning har Brugsforeningen Tryg foræret byen en fødselsgave, nemlig en legeplads på Siimtoften. Gaven blev i øvrigt fundet efter en afstemning. Men der er et par bump på veje i forhold til, at gaven kan komme ud af indpakningspapiret.

På sit seneste møde blev Miljø- og Planudvalget orienteret om, at grunden på Siimtoften kan vise sig at være en giftgrund, da der tidligere har ligget en forurenende produktionsvirksomhed på stedet.

"Desuden er der de to hurdler, at grunden er kommunal, og at der ifølge lokalplanen ikke kan placeres en legeplads på den," fortæller udvalgsformand Claus Leick (SF). Carsten Bank-Mikkelsen, bestyrelsesformand i Brugsforeningen Tryg, der ejer Kvickly Ry, tager dog problemerne roligt.

"Vi har haft et møde med kommunen i forhold til forureningen. Nu skal vi have kortlagt, om der er et problem, og vi har tilbudt at bekoste en undersøgelse af grunden," siger Carsten Bank-Mikkelsen.

Hvad med den kendsgerning, at der er tale om kommunal jord?

"Jeg fornemmer en udmærket stemning i forhold til, at vi kan placere legepladsen på grunden. Men ja, det kræver en lokalplansændring. Som jeg ser det, er vi nu i gang med at rydde sten af vejen, og jeg tror fuldt og fast på projektet, siger Carsten Bank-Mikkelsen."

Publiceret 12 January 2021 11:30