Thea Rhode har gennemgået en stor udvikling på UCS10 Fodboldlinjen. Pressefoto

Thea Rhode har gennemgået en stor udvikling på UCS10 Fodboldlinjen. Pressefoto © Henrik Bjerregrav

UCS10 Fodboldlinjen-elev får debut for AGF

Efter et år på UCS10 - 10. klassecenteret i Skanderborg 19/20 har Thea Rhode fået debut i AGF Kvindeligaen

Fodbold Thea Rhode valgte sidste år UCS10 Fodboldlinjen, fordi hun ønskede at gøre sine fodbolddrømme til virkelighed. Det ville kræve ekstra fodboldtræninger i skoletiden og ekstra matchning i forhold til tempoet ved at spille med drenge på samme alder.

Det kunne hun få på UCS10 Fodboldlinjen med tre fodboldtræninger og matchning med de resterende 45 fodboldspillere på UCS10 fodboldlinjen. Mens Thea gik på UCS10 var hun også med DBU U17 landsholdet og modtog store roser fra landstræneren for sin udvikling gennem det seneste år.

Med i toppen

Lørdag 31. oktober fik Thea sin officielle debut for AGF Kvindeligaen i en alder af blot 17 år, da hun var med til at sikre en 2-0 sejr til AGF over AaB.

Udover at træne med AGF Kvindeligaen flere gange om ugen, er Thea fast spiller og anfører på AGF U18 DM holdet.

Thea er midtvejs i U18 sæsonen topscorer i AGF med 10 mål i 11 ligakampe og er en af hovedårsagerne til, at U18 holdet er med helt i toppen af rækken og skal kæmpe med om medaljerne til foråret.

UCS10 har igennem de seneste år haft et rigtig højt niveau på deres fodboldlinje, hvilket man nu også kan se, når de tidligere UCS10 elever begynder at blive seniorspillere i deres lokale klubber rundt om i Østjylland.

"På UCS10 Fodboldlinjen er transitionen fra talent til topspiller en af vores klare målsætninger i vores arbejde med de unge menneske - både på og udenfor banen," fortæller Rasmus Skibsted Sørensen, der er projektleder på fodboldlinjen.

"Vi skal modne dem og gøre dem klar til at tage det næste step op i deres fodboldkarriere. Uanset om det er fra talent til topspiller i AGF eller fra ungdom til senior i Odder. Vi skal gennem vores transitionskoncept FUTURE være med til at hjælpe den enkelte spiller med den transition," siger han.

gs

Publiceret 10 January 2021 08:00