Tage Nielsen, Radikale Venstre

Tage Nielsen, Radikale Venstre

Byrådets nytårsønsker: Radikale ønsker fællesskab, frihed, tillid og samtale

Af
Tage Nielsen og Anne Heeager

byrådsmedlemmer Radikale Venstre

Så ramte corona-hammeren vores samfund endnu en gang. Og alt imens SFO’er, plejehjem, musikskoler, idræts- og kulturliv, storcentre og meget andet lukker ned, begynder savnet efter fysiske møder, fællesskab og samvær at melde sig. Spændetrøjen strammer til for hver dag, der går, og for nogen er afsavnet så stort, at det gør ondt. Men hjælpen er heldigvis på vej! En vaccine er udviklet hurtigere end nogensinde før, og vi tør begynde at tro på, at tingene vil normalisere sig i løbet af foråret.

Og netop dette, at tingene vil normalisere sig, er det vi alle ønsker. Vi ønsker at leve normalt igen. Vi ønsker, at hverdagen igen bliver – ja, hverdag. At ungerne kan komme i skole og til sport. At naboen kan komme ind til en kop kaffe. At vores kære på plejehjem og bosteder igen må få besøg og et kram.

Når livet på denne måde bliver vendt på hovedet, melder tankerne sig om, hvor godt vi faktisk har det – når alt er normalt. Vi lever i et fantastisk land og i en fantastisk kommune og er på mange måder enormt privilegerede. Dette er vi formentlig bevidste om hver især inderst inde, men måske er vi alligevel ikke gode nok til at huske på det i vores hverdag. 

Men vi er også bevidste om, at der nogle mennesker vi skal skabe bedre forhold for. Vi skal sikre en større lighed i sundhed og vi skal gøre en større indsats for de mennesker, der lever på ”skyggesiden” i vores samfund. Vi skal holde hånden under de udsatte i vores kommune. Der skal være plads til alle i fælleskabet, om det er børn, voksne og ældre med udfordringer, psykisk sårbare og psykisk syge. Vi arbejder for en kommune, hvor alle er med og er en del af fællesskabet. Det er et af de udviklingsspor, der har været fokuseret på i denne byrådsperiode, som slutter om et år.

Og selvfølgelig skal vi fokusere på, hvad der skal forandres og forbedres; vi må aldrig gå i stå hverken som mennesker, samfund eller kommune! Men vi skal også huske at glæde os over de successer der skabes år efter år. Glæde os over at leve i verdens måske bedste velfærdssamfund. Glæde os over at have et stærkt forenings- og kulturliv, som spreder glæde og bringer folk sammen på kryds og tværs. Glæde os over at bo i et land, hvor vi føler samhørighed og grundlæggende har tillid til hinanden. Ja, kort og godt, at vores samfunds fundament bare er misundelsesværdigt!

Når vi går ind i 2021 vil vi fokusere på at forandre, udvikle og forbedre, der hvor dét skal til. Selvfølgelig vil vi det, for det er en del af vores opgave. Vi har grund til at være stolte over vores kommune og alt det vi skaber sammen i fællesskabets navn. Det skal vi tale om. Frem med alle de gode eksempler på forbilledligt arbejde, såvel blandt de ansatte i vores kommune, men også fra de mange frivillige, der dag efter dag gør en stor indsats for vores fællesskab.

Vores nytårsønske for 2021 skal derfor være, at vi – samtidig med at vi forbedrer, udvikler og forandrer – hjælper hinanden med i 2021 at fokusere på alt det, vi lykkes med og er gode til. Vi tror, at corona-krisen har gjort os klar til det, og at vores samfund har brug for det!

Publiceret 08 January 2021 18:30