Jens Szabo, Venstre.

Jens Szabo, Venstre.

Byrådets nytårsønsker: Venstre ønsker et kursskifte i kommunen

Af
Jens Szabo

gruppeformand og borgmesterkandidat for Venstre

Nytår Corona, corona og corona

Jeg ved, at mange af jer har corona tæt inde på livet. Utryghed og isolation er nogle af udfordringerne. Vi må undvære familie, venner, kammerater – fællesskabet et sat under et stort pres! Vi har alle fået vendt op og ned på vores dagligdag. Men vi må stå det igennem sammen og bakke op om retningslinjerne fra myndighedernes side. Vi skal nok komme ud på den anden side.

Der skal samtidig lyde en tak til de mange ansatte, der holder hjulene i gang. Fx på sundheds- og omsorgsområdet, ja alle – også i den private sektor.

Børn skal passes tæt på deres bopæl

Skanderborg Kommune er en vækstkommune. Det er dejligt, at mange nye borgere søger hertil. Men vækst stiller store krav til kommunen. Vi skal følge med på kerneområderne. I øjeblikket må mange småbørnsforældre køre lang for at få deres barn passet. Det kan vi ikke være bekendt! Forældrene skal tilbydes pasning af barn tæt på deres bopæl og i eget skoledistrikt. 

Vi kan gøre det bedre for erhvervslivet

Dansk Industris årlige temperatur på erhvervsvenligheden er offentliggjort for nylig. Det er særdeles bekymrende læsning. Skanderborg Kommune fortsætter den kedelige nedadgående spiral og er på få år faldet fra plads nr. 3 til plads nr. 33. Det er helt uacceptabelt, det skal vi have rettet op på! Vi kan og skal gøre det bedre!

Kerneopgaverne først!

I en udviklingskommune skal der være plads til spændende nye projekter, fx på kulturområdet. Men vi skal altid huske vores basis, nemlig kerneopgaverne som børnepasning, skoletilbud, ældrepleje, handicappede, de psykisk sårbare m.fl.

Tid til at skifte kurs

I november 2021 skal vi som bekendt vælge et nyt byråd for perioden 2022-2025. Venstre er i fuld gang med at forberede dette arbejde. Det er helt afgørende at få mobiliseret alle gode borgerlig-liberale-kræfter. Skanderborg Kommune er en BLÅ kommune – det ved vi fra valg til Folketing og fra valg til EU.

Skanderborg Kommune trænger til et kursskifte.

Med disse ord ønskes I og jeres familier en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Publiceret 07 January 2021 11:42