Den tidligere forperson for Alternativets afdelin gi Skanderborg, Hanne Stender, stiller op som løsgænger til kommunalvalget i november. Arkivfoto

Den tidligere forperson for Alternativets afdelin gi Skanderborg, Hanne Stender, stiller op som løsgænger til kommunalvalget i november. Arkivfoto

Kommunalvalg:

 Hanne Stender stiller op som løsgænger

Alternativets tidligere forperson i Skanderborg har lagt partiet bag sig

Af
Grethe Bo Madsen

Hanne Stender, tidligere forperson for Alternativet lokalafdeling i Skanderborg, meldte sig i august sidste år ud af partiet og har lagt Alternativet bag sig. Men færdig med politik er hun langtfra. Nu har hun i stedet ambitioner om at stille op som løsgænger til kommunalvalget i november. 

"Det har intet med den lokale gren af Alternativet at gøre. Jeg støtter stadig store dele af den politik, som Alternativet står for, og der findes ikke et andet parti, hvis politik jeg støtter mere op om," understreger hun.

I stedet peger hun på de mange interne stridigheder i partiet som det, der har været afgørende for hendes beslutning.

"Alternativet vil så meget godt, men det er gang på gang blevet overskygget af en masse personfnidder og andet møg. Jeg tror desværre ikke længere på, at Alternativet kan genrejse sig, selv om jeg har stor respekt for Torsten Gejl og hans måde at være politiker på," forklarer hun.

Kerneværdierne er gode værdier, når de er til stede, men jeg har oplevet gang på gang, at de bliver brugt til at slå folk i hovedet med for få ret i en diskussion.

Men det er ikke kun det, der er baggrunden for, at Hanne Stender nu vil stå på egne ben. Det handler nemlig også om Alternativts kerneværdier: Empati, humor, ydmyghed, gennemsigtighed, generøsitet og mod.

"Det, der rammer hovedet på sømmet for mig, er den måde, man har brugt værdierne til selv at få ret. Man kan ikke altid være den bedste udgave af sig selv, og nok især ikke i politik. Jeg synes, kerneværdierne er gode værdier, når de er til stede, men jeg har oplevet gang på gang, at de bliver brugt til at slå folk i hovedet med for få ret i en diskussion," fortæller hun og uddyber: 

"Jeg er jævnlig blevet mødt med det i en debat, at nu skal jeg lige huske på værdierne. Er man uenige om noget, så kan man for eksempel få ret ved at sige til modparten, at nu er du ikke empatisk. Jeg mener ganske enkelt ikke, man på den måde skal bruge værdierne til at få ret."

For at blive opstillet til kommunalvalget kræves underskrifter fra minimum 25 vælgere i Skanderborg Kommune.

"Jeg skal have 25 stillere, der vil skrive under på min kandidatliste, for at blive opstillet. Det tænker jeg ikke bliver et problem. Lige nu er der dog en lille udfordring i, at kandidatlisterne skal revideres, og derfor ikke er tilgængelige endnu. Kommer jeg i byrådet, vil jeg prøve at stå for en blanding af sund fornuft, bæredygtighed og medmenneskelighed. Bliver jeg ikke valgt, håber jeg på alligevel at kunne påvirke valgkamps-perioden med mine synspunkter."

Opstilling som løsgænger

Alle, der opstiller til kommunale valg skal - uanset om de stiller op alene, for et parti eller for en lokal borgerliste - opstille på en kandidatliste. For at få godkendt kandidatlisten skal den anbefales af et vist antal vælgere - stillere - i den kommune, der opstilles i. Stillerne skriver under på, at de ønsker, at kandidatlisten stiller op. I Skanderborg Kommune skal kandidatlisten have mindst 25 underskrifter for at blive godkendt.

Publiceret 06 January 2021 09:00