Det bliver beboere i Fællesskabets Hus i Ry, der som de første i Skanderborg Kommune bliver vaccineret.

Det bliver beboere i Fællesskabets Hus i Ry, der som de første i Skanderborg Kommune bliver vaccineret.

Nu bliver de første vaccineret i Skanderborg Kommune

Beboere og personale på de kommunale plejecentre tilbydes nu vaccine mod Covid-19. Lokale praktiserende læger begynder at vaccinere torsdag den 31. december, og vaccinationerne fortsætter lørdag den 2. og søndag den 3. januar

Den 27. december blev de første vacciner givet i Danmark. Nu er vaccinen også nået til Skanderborg Kommune, hvor den tilbydes til plejepersonale og de mere end 400 beboere på kommunens 10 plejecentre. 

Det skriver Skanderborg Kommune i en pressemeddelelse.

På ældreområdet har man forhånd indsamlet forhåndstilkendegivelser fra de beboere og medarbejdere, der ønsker vaccine.

En meget stor del af beboerne, ca. 90 pct., har valgt at sige ja tak til vaccinen. Det samme gælder de medarbejdere, som vaccinen er tilbudt til. Her vil omkring 100 medarbejdere i første omgang blive tilbudt vaccinen.

Borgmester Frands Fischer glæder sig over, at vaccinationsindsatsen nu også går i gang i Skanderborg Kommune.

"Vaccinerne vil få stor betydning for rigtig mange mennesker i den kommende tid. Lige nu er vi i en meget alvorlig fase med mange smittede og indlagte, men med det lille stik har vi fået endnu et våben til at bekæmpe Covid-19. Samtidig skal vi huske at vaccinationen på ingen måde kan stå alene. Vi skal stadig holde fast i de vaner og rutiner, som vi efterhånden har levet med meget længe," siger borgmester Frands Fischer. 

Start i Fællesskabets hus

Vaccinationerne begynder 31. december i Fællesskabets Hus i Ry, som har været hårdt ramt af et smitteudbrud i december. Det er lokale praktiserende læger, som står for at vaccinere beboere og personale. Herefter kommer turen til kommunens ni andre centre med ældre beboere. Der skal vaccineres på følgende steder:

  • Fællesskabets Hus Ry
  • Plejecenter Kildegården
  • Plejecenter Dagmargaarden
  • Plejecenter Præstehaven
  • Lokalcenter Møllehjørnet
  • Plejecenter Tjørnehaven
  • Specialcenter Baunegården
  • Plejecenter Søndervang
  • Plejecenter Bøgehaven
  • Plejecenter Dalbogård

Skanderborg Kommune står for at sikre gode fysiske rammer for vaccinationen på plejecentrene. Kommunale fagpersoner ansatte står også for at overvåge borgerne i 15 minutter efter vaccinationen for at sikre hurtig og korrekt behandling, hvis borgeren skulle være en af de meget få, der får allergiske reaktioner på vaccinen.

Indsatsen prioriteres nationalt

Det er på baggrund af Sundhedsstyrelsens nationale prioritering, at vaccinerne i første omgang bliver fordelt til modtagere på plejehjem og frontpersonale på regionens hospitaler. 

Publiceret 30 December 2020 11:12