Flere byrødder ærgrer sig over, at en ny skolestruktur forhindrer et generelt løft af skoleområdet. Foto: Thor Birk Trads

Flere byrødder ærgrer sig over, at en ny skolestruktur forhindrer et generelt løft af skoleområdet. Foto: Thor Birk Trads

Ja til ny struktur:

Nu fokus på 'specialbørn'

Flere byrødder ærgrer sig over, at en ny skolestruktur forhindrer et generelt løft af skoleområdet

Af
Claus Sonne

Politik Et enigt byråd har nu officielt sagt ja til en ny struktor for skole- og dagtilbudsområdet. Det sker efter et langstrakt forløb, hvor bølgerne ind imellem er gået særdeles højt - især i Hylke og Bjedstrup, hvor skolerne var lukningstruede.

Ingen skoler lukker som bekendt som udløber af den nye struktur, og flere byrådsmedlemmer pegede på det seneste byrådsmøde på det økonomisk problematiske i dette.

"Jeg ærgrer mig over, at vi ikke kom i mål økonomisk, og at vi nu mangler 6 mio. kr til at løfte skoleområdet generelt. Mit håb er, at I vil være med til at finde penge til skolerne, for de trænger," sagde Thomas Cordtz (C) og blev bakket op af Anne Heeager (R).

"Vi får med denne aftale ikke løftet alle børn i kommunen. Det er vigtigt, at vi sikrer, at alle børn i kommunen får et kvalitetsløft, og vi synes ikke vi er kommet i mål der," sagde Heeager.

Byrødderne havde under debatten fokus på flytningen af 'specialbørn' fra Skovbyskolen og Hørningskolen.

Kjeld Jensen (DF) har været modstander af, at Hørningskolen flyttes til Sølund, men en snak med udvalgsformand Trine Frengler (S) har gjort, at Kjeld Jensen kunne stemme for den nye struktur. Søren Erik Pedersen (V) påpegede, at der nu venter et nyt stykke arbejde.

"Det haster med en dialog med forældrene på Skovbyskole og Hørningskolen," slog han fast.

Kritik af kritik

At debatten i forbindelse med den nye struktur har været hård, blev påpeget af John Haarup Laursen (DF).

"Jeg og vi som parti har fået tærsk og blevet angrebet på en måde, jeg ikke synes er rimelig. Jeg vil godt appellere til, at vi en anden gang tænke os om og holder styr på, hvad der er aftaler og hvad der ikke er," sagde John Haarup Laursen.

Publiceret 24 December 2020 08:00