Renosyd håber, at du vil vente med et besøge genbrugspladserne til januar.

Renosyd håber, at du vil vente med et besøge genbrugspladserne til januar.

Renosyd:

Kom med dit affald en onsdag i januar

Værsgod: Gode råd til at undgå julekøen på genbrugspladserne

Renosyd og resten af landets affaldsselskaber håber, at danskerne vil vente med at køre på genbrugspladsen med de sædvanlige storehittere pap, flamingo, haveaffald (juletræer) og gavepapiret, som skal i brændbart, til efter jul og nytår.

Juletiden er lig med travlhed på genbrugspladserne, og de er fortsat åbne, da genbrugspladser og affaldsindsamling som helhed er kritisk infrastruktur.

Affaldsselskaberne og vores brancheforening Dansk Affaldsforening håber dog, at kunderne kan vente med at besøge pladserne til en hverdag i januar, da det kan være med til reducere corona-smitten og samtidig sikre fortsat god affaldshåndtering.

"Vi har ofte travlt på pladserne i dagene lige efter jul, og for fortsat at mindske risikoen for kø, trængsel og generelt unødig kontakt med andre mennesker i forhold til smitte, så vil det være en kæmpe hjælp, hvis vores kunder spreder besøgene ud over en længere periode og bruger ydertimerne i løbet af åbningstiden," siger Lotte Mørk, chef for Drift og Udvikling i Renosyd - og giver følgende gode råd:

  • Vent med at køre på genbrugspladsen med de ’populære’ juleaffaldsfraktioner: Pap, glas, flamingo, haveaffald (juletræer) og småt brændbart (herunder gavepapir). Kom hellere en hverdag i januar, hvis det er muligt. På den måde mindskes risikoen for kø, trængsel og unødig kontakt med andre mennesker.
  • Husk fortsat at holde afstand – vi skal tage hensyn til vores medborgere og genbrugsvejlederne på pladserne.
  • Vær opmærksom på, at vores corona retningslinjer stadig gælder: Pak bilen/traileren fornuftigt, kom alene, husk dine egne handsker/skovl/kost og udnyt ydertimerne, så vi undgår smitterisiko.
  • Hold dine ting til genbrug hjemme lidt endnu: Du kan stille ting til genbrug på vores genbrugspladser, men da vores genbrugsbutik Værdicentralen er lukket frem til og med d. 3. januar, så overvej at vente lidt med at aflevere tingene. Du kan med fordel bruge lokale Facebook sider o.lign., og afsætte dine ting helt lokalt.

cns

Publiceret 21 December 2020 07:56