Byrødderne ser ingen grund til at afholde sig fra at juleshoppe i de lokale butikker. Foto: Per Bille

Byrødderne ser ingen grund til at afholde sig fra at juleshoppe i de lokale butikker. Foto: Per Bille

Byrødder: "Støt de lokale butikker"

Skanderborgs byrødder tager afstand fra myndigheders anbefaling  om at lægge julehandlen på nettet

Af
Grethe Bo Madsen

julehandel Skanderborgs byrødder er sjældent enige, men det er de i denne sag. De føler sig alle ganske trygge i forhold til at lægge juleindkøbene i de lokale butikker. 

Anne Heeager (R): "Jeg bakker helt op om handelsbyernes appel til regeringen. Når vores butikker følger alle anvisninger om afstand, mundbind og sprit, og man lader dem være åbne, fordi man jo må vurdere, at det er forsvarligt, så er det ikke ok samtidig at opfordre til handel på nettet.

Butikkerne i vores kommune har ikke adgang til hjælpepakker og lignende - netop fordi man vurderer, at det er forsvarligt, at de er åbne - og derfor bør regeringen også afholde sig fra at komme med den slags opfordringer."

Claus Leick (SF): "At handle lokalt er afgørende, hvis vi vil holde liv i vores byer. Heldigvis kan vi også handle online lokalt rigtig mange steder. Mange butikker - for eksempel i Ry hvor jeg selv bor - har tilknyttet en webshop til deres hjemmesider, hvor man kan handle løs hjemme fra sofaen.

Jeg vil opfordre til, at man ringer eller mailer til de lokale butikker, som ingen web shop har, og bestiller sine julegaver på den måde. Jeg er helt sikker på at disse butikker nok skal få varerne bragt ud."

Thomas Cordtz (C): "Vi skal selvfølgelig først og fremmest lytte til sundhedsmyndighederne, men når det så er sagt, så har de lokale butikker været hurtige og dygtige til at indordne sig under sikkerhedskravene, og jeg handler trygt i dem. Der er skilte om afstand og håndsprit og venlige henstillinger over alt.

De butiksdrivende har været dygtige til at håndtere Corona-krisen, og vi skal som borgere støtte op om dem alt det vi kan. Ellers er det ikke sikkert vi har dem i morgen. Vi har lært at færdes i det offentlige rum med de restriktioner, der er nu. På med mundbindet, så går det nok. Jeg er helt tryg ved at handle lokalt."

Jens Szabo (V): "Jeg mener, at vi alle naturligvis skal bakke op om regeringens og sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Men derfor kan vi jo sagtens bakke op om de lokale virksomheder, og det bør vi selvfølgelig gøre. Mange af vore butikker er med i landsdækkende kæder, men der er selvfølgelig en hel del lokale medarbejdere ansat.

De helt lokale butikker og restauranter, bør vi huske på, når vi gør vores indkøb. Mange butikker, restauranter og cityforeninger sælger gavekort både fysisk og over nettet. Det vil jeg selv huske på i forbindelse med mine indkøb."

Frands Fischer (S): "Jeg kan ikke være mere enig. Vi skal støtte lokalt. En del af dagligvarebutikkerne har nethandel, og dem vil jeg godt slå et slag for, at man benytter, så man undgår lange køer ved kasserne, men skal man ud og købe julegaver, så synes jeg, man skal støtte op om de lokale butikker, eller handle i de lokale butikkers webshops. Det er vigtigt lige nu at prioritere den lokale handel."

Martin Frausing Poulsen (DF): "Jeg synes, at udmeldingerne fra myndighederne vidner om manglende omtanke, og en dømmekraft, der ligget langt væk fra, at vi skal omgås hinanden med rettidig omhu, og gøre det nødvendige for at passe på hinanden.

I min optik er det ikke rettidig omhu at flytte handlen til for eksempel Kina. Dansk detailhandel gør alt, hvad de får bud på, fra Christiansborg i forhold til Covid-19, for eksempel skiltning med, hvor mange, der må være i butikkerne, opstilling af sprit og tydelig skiltning af, at der skal bæres mundbind. Detailhandelen gør, hvad den får bud på - og takken fra vores statsminister er: Utak."

Mira Issa Bloch (Alt): "Det er en fin opfordring til de særligt sårbare, man vi andre kan sagtens foretage vores juleindkøb i de lokale butikker. Vi skal altid handle så lokalt som muligt.

Det store forbrug op til jul kunne vi måske godt være mere bevidste om at begrænse og passe bedre på klimaet. Men støt de lokale butikker også her i juletiden, lyder min opfordring. Så bare på med mundbindet og afsted."

Publiceret 16 December 2020 19:00