Et museum for Anders Nielsen på Vestermølle i en genopført Munkekro ser ikke umiddelbart ud til at blive til noget. Arkivfoto: Per Bille

Et museum for Anders Nielsen på Vestermølle i en genopført Munkekro ser ikke umiddelbart ud til at blive til noget. Arkivfoto: Per Bille

Udvalg går ikke i brechen for Munkekroen

Af
Claus Sonne

Fredning "Vi kommer ikke til at bede Fredningsnævnet om at genoverveje et ja til at placere Munkekroen på Vestermølle."

Sådan er meldingen fra Miljø- og Planudvalget, der på et møde har behandlet et ønske fra Møllelauget på Vestermølle, der ønsker at indrette et museum for Anders Nielsen i en genopført Munkekro.

"Det nej, vi fik sidste gang, vi spurgte Fredningsnævnet om dette, var særdeles klart. Og det er ikke os, der bestemmer over fredningen," siger Claus Leick (SF), formand for Miljø- og Planudvalget. Han understreger, at udvalgets beslutning ikke handler om, hvorvidt medlemmerne synes godt om Anders Nielsen-projektet eller ej.

Miljø- og Planudvalget indstiller nu til Økonomiudvalget, at der bliver udarbejdet en overordnet plan for Vestermølle-området.

"Der kommer med jævne mellemrum forslag om projekter på Vestermølle, og det, at der er en fredning af området, gør alt mere kompliceret. Derfor foreslår vi, at der blevet uadarbejdet en screening af området, så der ligger en plan klar for, hvad man kan og ikke kan," siger Claus Leick.

Publiceret 07 December 2020 11:30