Festival i 2021? Smukfest efterlyser politisk dialog om løsninger

Festival i 2021? Smukfest efterlyser politisk dialog om løsninger Inge Lynggaard Hansen

Festival i 2021? Smukfest efterlyser politisk dialog om løsninger

Vi vil ha' festen tilbage!

Sådan lyder det fra folkene bag Smukfest, der sammen med kollegaer i festival- og koncertbranchen efterlyser et politisk udspil i forhold til det at arrangere blandt andet festivaler i 2021.

"Vi skal have fundet løsninger på, hvordan vi kan leve i et samfund med corona. Vi ved mere om virussen nu, end vi gjorde i pandemiens første bølge: Behandlingsmulighederne er bedre, testmulighederne bedre og vacciner er på vej. Det er blevet tid til, vi tænker og går sammen på tværs af fagligheder for at finde de gode løsninger til, hvordan vi igen – når tid er - kan samles i fællesskaber og løsne op for restriktionerne," kan man læse i i et debatindlæg i Politiken - et indlæg, der blandt andet har Søren Eskildsen, talsmand for Smukfest, som underskriver.

"Det handler ikke om enten eller i forhold til, om vi skal arrangere Smukfest i 2021. Os, der er festival- eller koncertarrangører, kan bidrage i forhold til hele samfundet med løsninger, fordi vi har en kæmpe ekpsertise i at håndtere store forsamlinger trygt og sikkert," siger Søren Eskildsen til UgeBladet.

I skrivende stund er der allerede næsten 30 skarpe navne på plakaten til Smukfest 2021, et tal der i løbet af vinteren og foråret vil sige kraftigt. Og 95 procent af alle med en partoutbillet i 2020 har overført billetten til 2021.

"Jeg synes, det lysner lidt derude, blandt andet med udsigten til en vaccine. Derfor er det kun rimeligt at bede politikerne på Christianborg om at indgå i tæt dialog om konkrete løsninger," fastslår Søren Eskildsen.

Publiceret 03 December 2020 19:00