Lasse Drews Mortensen (tv) og Brian Mikkelsen fra firmaet SafeSurface foran salgsmaterialet for firmaets nye, patenterede håndcreme, der både dræber coronavirus og smører hænderne. Foto: Sonne

Lasse Drews Mortensen (tv) og Brian Mikkelsen fra firmaet SafeSurface foran salgsmaterialet for firmaets nye, patenterede håndcreme, der både dræber coronavirus og smører hænderne. Foto: Sonne

Stilling-firma lancerer coronadræbende håndcreme

Cremen skal forebygge udtørrede hænder i vinterkulden

Af
Claus Sonne

Corona Man kan sige meget godt om håndsprit i forhold til forebyggelse af spredning af coronavirus, men godt for hændernes fugtighedsniveau er spritten ikke. Derfor har firmaet SafeSurface, der har base på Industrivej i Stilling, udviklet og taget patent på en håndcreme, der både indeholder sprit nok til at dræbe coronavirus og 'smøre' hænderne.

"Lige fra begyndelsen af coronakrisen var det klart, at håndspritten udtørrer hænderne. Når man så også ved, at vinterperioden gør det samme ved vores hænder, så fik vi for cirka et halvt år siden en idé om at producere en bakteriedræbende håndcreme," fortæller Brian Mikkelsen fra SafeSurface. Det var ham, der fik ideen til cremen, der er blevet testet i både ind- og udland for at blive godkendt.

Den nye creme er en del af en serie kalder Naéve (læs næve og tænk Skandinavien), og cremen findes både uden duft og med agurkeduft. Der er også en økologisk variant på trapperne.

"Vi producerer og tapper selv produkterne, hvilket er vigtigt for os. Desuden er produkterne produceret ved hjælp af bæredygtig vindenergi, lige som plastikken i flaskerne er 'grøn'," forklarer Lasse Drews Mortensen, CEO i Safe Surface.

Meget tidligt i coronakrisen lancerede SafeSurface en 'coronapistol', der sprøjter en virusdræbende væske ud, hvilket gør det muligt at desinficere et større område meget hurtigt. Væsken er desuden elektrisk ladet, så den binder sig til overflader, selv om disse ikke rammes direkte. Firmaet producerer også andre bakteriedræbende produkter, fx håndsprit.

"Vi har virkelig haft travlt, og det seneste halve år har vi ansat 35 nye medarbejdere," siger Brian Mikkelsen.

Med en vaccine på trapperne, kan behovet for jeres produkter så ikke forsvinde?

"Måske når vi specifikt snakker COVID19. Men vi er ret sikre på, at der fremover vil være et stærkt øget fokus på hygiejne og på ikke at sprede virus og bakterier. Og det er desværre næppe sidste gang, vi kommer til at stå med en meget problematisk virus," konstaterer Lasse Drews Mortensen.

Publiceret 02 December 2020 19:30