Søren Buch tiltræder stillinge som koncernchef for Børn og Unge 1. januar 2021. Han kommer til at stå i spidsen for et velfærdsområde med et årligt driftsbudget på omkring 1,2 mia. kr. Pressefoto

Søren Buch tiltræder stillinge som koncernchef for Børn og Unge 1. januar 2021. Han kommer til at stå i spidsen for et velfærdsområde med et årligt driftsbudget på omkring 1,2 mia. kr. Pressefoto

Ny koncernchef på børne- og unge-området

48-årige Søren Buch bliver ny koncernchef for Børn og Unge i Skanderborg Kommune

Navne Det bliver en person med indgående kendskab til de mange fagligheder på børne- og unge-området, som kan sætte sig i chefstolen for kommunens største velfærdsområde med et driftsbudget på mere end 1,2 mia. kr.

Et enigt ansættelsesudvalg har valgt at pege på 48-årige Søren Buch som ny koncernchef blandt 23 ansøgere.

"Med Søren får vi en chef med stor faglig tyngde og bred erfaring. Det er ret unikt at finde en kandidat, der har arbejdet med og har indgående kendskab til alle de komplekse fagområder, som børne- og unge-området dækker over. Søren har stor erfaring som chef og rigtige gode lederegenskaber med den rette balance mellem at ville dialogen og samtidig sætte retning. Vi glæder os til samarbejdet," siger direktør Frederik Gammelgaard.

Ser frem til udfordringen

Søren Buch har gennem sin karriere været ansat inden for forskellige dele af børne- og unge-området. Han har været folkeskolelærer, skoleleder, leder af PPR, og i Herning Kommune var han leder af 0-3 års området, før han kom til Holstebro Kommune i 2016 og blev familie- og dagtilbudschef.

"Jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang med opgaverne og møde nye kolleger, samarbejdspartnere og folkevalgte. Skanderborg er en spændende vækstkommune - også på børne- og unge-området. Med 2.000 flere skolebørn og 1.000 flere 0-6-årige over de næste 10 år, står området med en stor og spændende udfordring, som jeg rigtig gerne vil bidrage til at håndtere," siger Søren Buch.

Udover at være i gang med toplederuddannelsen KIOL Executive har Søren Buch blandt andet fået sine ledelseskompetencer gennem en befalingsmands- og officersuddannelse ved Den Kongelige Livgarde. Han er uddannet folkeskolelærer og har taget dele af en Master i Offentlig ledelse.

Søren Buch kommer fra en stilling som familie- og dagtilbudschef i Holstebro Kommune. Han bor i Jelling og er gift og har to børn. Han tiltræder stillingen i Skanderborg Kommune den 1. januar 2021.

bo

Publiceret 27 November 2020 13:00