KærligHeden er normalt det vådeste campingområde - i mere end en forstand - under Smukfest. Foto: Per Bille

KærligHeden er normalt det vådeste campingområde - i mere end en forstand - under Smukfest. Foto: Per Bille

De unge vil erobre KærligHeden - hvis de får lov

Når KærligHeden ikke er optaget af Smukfest håber tre HHX-elever på grønt lys til at bruge arealet som samlingspunkt for unge

Af
Grethe Bo Madsen

Tilbage i oktober skrev UgeBladet om en flok unge fra HHX på SCU, som skrev til byrødderne om, hvordan de ønskede sig et mødested for de unge - gerne placeret på Campus, hvor de unge i forvejen har deres hverdag.

Nu står en ny gruppe HHX-elever fra SCU frem. De ønsker sig også et mødested, men de har fået kik på KærligHeden, som mange af de unge kender fra Smukfest, og her kan de se nogle helt særlige muligheder for at unge kan slå sig løs med grill, hygge og høj musik uden at genere andre.

Christian Skov Eriksen, Jonas Paasch Juhlin og Søren Riis Pontoppidan Andersen fra 2. g på SCU har udarbejdet et pop-up koncept til KærligHeden, og det har de sendt videre til byrødderne som et indspark til debatten om bykvalitet i Skanderborg Kommune.

Mangler et mødested

"Vi unge i Skanderborg savner et sted, hvor vi kan mødes og være unge uden at forstyrre naboer med støj, og der ligger KærligHeden geografisk godt. Vi vil skabe et samlingspunkt, hvor unge kan hygge, grille, spille og høre musik," forklarer Christian, Jonas og Søren.

Deres innovationsidé går kort og godt ud på at omdanne KærligHeden til et mødested for alle unge i Skanderborg Kommune - når altså festivalen ikke skal bruge området.

"Vi vil gerne udnytte KærligHedens arealer i den del af året, hvor der ikke er Smukfest. Det skal være er en slags pop-up koncept, hvor faciliteterne kan pakkes væk, når festivalen skal bruge pladsen," understreger de tre HHX-elever.

Vi unge i Skanderborg savner et sted, hvor vi kan mødes og være unge uden at forstyrre naboer med støj, og der ligger KærligHeden geografisk godt

En del af pop-up konceptet indebærer også bæredygtig affaldssortering og natbus-ordning med MidtTrafik.

"Det er vigtigt, at det er nemt at komme til og fra KærligHeden med bus, uanset hvor man bor i kommunen. Samtidig skal vi passe på naturen med affaldssortering, og så skal vi unge ind og tage ansvar og passe på stedet og hinanden og dermed kvittere for tilliden," understreger Christian, Jonas og Søren.

HHX-elevernes ide er faldet i god jord hos Skanderborg Kommune, som nu været på date med de tre HHX-elever på KærligHeden for at producere en video om deres idé on location.

Festivalklubben hilser ide velkommen

"Det er sjovt, at kommunen har kigget på vores ide, og det er fedt at blive hørt. Måske kan vi være med til at starte noget nyt op i Skanderborg, og det er da spændende," konstaterer de.

Ideen bliver også taget vel imod af Skanderborg Festivalklub, hvor talsmand Søren Eskildsen er positivt indstillet overfor konceptet.

"Uden at kende detaljerne i den konkrete idé, så vil vi da gerne høre mere om, hvad de unge mennesker har af idéer til aktiviteter på vores jord. Det er generelt altid fantastisk, når unge mennesker viser initiativ og vil skabe noget," understreger han.

"Vi ved også – om nogen – hvilke krav til tilladelser og retningslinjer, der er for festlige aktiviteter, og her kan vi måske også bidrage med vigtig viden i forhold til deres tanker," tilføjer han.

Byrådet har i den kommende tid fokus på bykvalitet som element i arbejdet med den nye kommuneplan. Borgerne opfordres til at sende korte videoer af det, der fungerer godt i deres by, eller det, de gerne vil lave om. I november kan man komme med Byrådet på byvandringer.

I de seneste år er der sket en massiv befolkningsvækst i Skanderborg Kommune. Mange nye boliger er skudt op, og flere bor, handler og nyder fritiden i en af kommunens byer.

Væksten har betydet, at særligt de største byer i kommunen er blevet bygget tættere og i nogle tilfælde højere, og det giver løbende anledning til debat.

Derfor har de folkevalgte i Skanderborg Kommune sat gang i et projekt, som handler om at skabe mere fokus på kvalitet i kommunens byer.

Fakta

Publiceret 27 November 2020 11:30