Vibeke og Anette står for den daglige drift af Blomsterbutikken, og de to kan bryste sig af, at det er deres store smil, humor og gode humør, der sammen med vareudvalget har sikret Blomsterbutikken en finaleplads i Svesken bag disken. Foto: Per Bille

Vibeke og Anette står for den daglige drift af Blomsterbutikken, og de to kan bryste sig af, at det er deres store smil, humor og gode humør, der sammen med vareudvalget har sikret Blomsterbutikken en finaleplads i Svesken bag disken. Foto: Per Bille

En spirende oase af fortryllende buketter og smukke grønne planter

Decoplants Blomsterbutikken på Langelinie er kendt for store smil og nyttige råd

Af
Grethe Bo Madsen

svesken bag disken Da Decoplant - Herskind-firmaet med de mange grønne fingre, der tager ud og indretter og passer plantemiljøer i virksomheder - for syv år siden fik en god ide til, hvordan man på en snild måde kunne få ryddet lageret, så endte det med at blive et overordentlig vellykket sideskud.

I dag er det svært for indehaver Claus Stoustrup at sige, hvad der er har første prioritet.

Vi ville aldrig sige ja til, at en plante kan stå et bestemt sted, hvis vi ved, at det ikke er sandt. Til gengæld vil vi rigtig gerne give gode råd til, hvordan du kan indrette dig med blomster og planter.

"Historien om Blomsterbutikken er som den med hønen og ægget. I dag har vi en helt fantastisk synergi mellem Decoplant og Blomsterbutikken. Vi supplerer hinanden godt og i Decoplant bruger vi nu samtidig Blomsterbutikken til at aflure de nye trends. Men den oprindelige arbejdstitel på Blomsterbutikken hed noget i retning af ryd lageret. Sagen var den, at når vi skulle indkøbe planter til store virksomheder, så havde vi tit et overskud, vi ikke kunne bruge, og det var da træls, de skulle gå til spilde, så Blomsterbutikken var oprindeligt en smart måde at sælge det videre på, vom vi ikke selv kunne bruge," fortæller han.

Og det var en rigtig god ide, for Blomsterbutikken har utrolig meget plads og er derfor endt som en oase af med fortryllende buketter, krukker i lange baner, smukke grønne planter, bordpynt, brugskunst og sæsonvarer som lige nu hvor der er gået totalt nisseland i den gamle lade.

"I dag har vi en butik, som udvikler sig i den retning, kunderne ønsker. Vi er ude på landet, så her tager vi det stille og roligt. Men faktisk er vi nok lidt unik, for Blomsterbutikken ligger i en ombygget lade, der gør det muligt for os at have en kæmpe udstilling med sæsonvarer. Og fordi butikken er så stor, så har vi også plads til et stort udbud af krukker, som vi selv får lavet i Vietnam. Og vi har om nogen plads til julenisser. Lige nu gør vi meget ud af at lave en hyggelig julestue."

Vi er dybt forundret over det og dybt taknemlige. Corona har betydet, at vi er vækstet helt mod forventningerne. For os er det faktisk et særdeles godt år. Vi er så glade over, at folk trods Corona-virus godt har turdet køre op til os og handle.

Og fordi Decoplant er et professionelt plantefirma, ja, så kan man også godt lokke gode råd til pasning af planter og indretning med blomster ud af Claus Stoustrup & Co.

"Vi en en anden kategori end vanlige blomsterbutikker, fordi vi også lever af at passe planter. Vi ville aldrig sige ja til, at en plante kan stå et bestemt sted, hvis vi ved, at det ikke er sandt. Til gengæld vil vi rigtig gerne give gode råd til, hvordan du kan indrette dig med blomster og planter, bare du siger til i forvejen på en sms eller mail," forklarer Claus, der altid selv er i butikken om lørdagen.

"Vi kører ikke på pris, men på et gedigent stykke arbelde, høj service og god kvalitet. Og så vil jeg ellers bare lige tilføje, at vi på mange områder alligevel godt kan matche 'BilligBlomst', og hvad de ellers hedder."

Butikken servicerer i dag et stort opland fra Herskin, Galten Skovby og Stjær og helt ind til Aarhus. Coronakrisen har givet nye muligheder, og Blomsterbutikken var hurtig til at følge ideen om om at køre ud med blomster til nogen af dem, der nu var ekstra udsat og derfor i isolation.

"Vi er dybt forundret over det og dybt taknemlige. Corona har betydet, at vi er vækstet helt mod forventningerne. For os er det faktisk et særdeles godt år. Vi er så glade over, at folk trods Corona-virus godt har turdet køre op til os og handle. Vi kører også gerne ud med buketter. Vi kører jo i forvejen. Vi får nogle gode snakke - på 10 skridts afstand - med mange af dem, der får bragt en buket. At få blomster, det er noget, der giver glæde. Det er helt sikkert."

_

SVESKEN BAG DISKEN

  • Decoplants Blomsterbutikken er nomineret til titlen Svesken bag Disken 2020
  • Sammen med fotograf Per Bille har Ugebladet valgt 12 nominerede ud, der alle har det til fælles, at de med god service, glad og imødekommende betjening og fantastisk atmosfære får deres kunder til at vende tilbage igen og igen.
  • De nominerede præsenteres i UgeBladet frem til og med uge 50.
  • Fra 9.-16. december kan du stemme på din favorit. Vinderen offentliggøres 23. december.
  • Årets Svesken bag disken præmieres med en julekurv til en værdi af 500 kr. og en halvsides annonce i UgeBladet samt online annoncering på UgeBladets hjemmeside.

Publiceret 26 November 2020 19:30