Arkitekt Andreas Østerby holder til et tidligere industrilokale på Bakkedraget i Hørning - og har en svaghed for netop tidligere industribygninger. Foto: Sonne

Arkitekt Andreas Østerby holder til et tidligere industrilokale på Bakkedraget i Hørning - og har en svaghed for netop tidligere industribygninger. Foto: Sonne

Arkitekten vil sætte fokus på hjemmearbejdspladser

Små ændringer kan gøre en stor forskel for dit hjemmearbejde, påpeger Andreas Østerbye

Af
Claus Sonne

Hørning Coronapandemien har øget mængden af hjemmearbejde markant, og selv med normale tilstande er der udsigt til, at vi kan eller endda skal arbejde mere hjemmefra. Det har Andreas Østerbye, arkitekt med base i Hørning, sat fokus på og han minder os om, at vi skal huske arbejdsmiljøets betydning, ikke bare på arbejdspladsen men også på hjemmearbejdspladsen.

En omgang 'køkkenbordsarbejde' kan måske gå et par dage, men ikke over længere tid.

"Når man skal arbejde hjemme, er det vigtigt, at man trives med at arbejde i de rammer man har til rådighed der hjemme. Det gælder både ting som bord, stole og skærm, men det gælder også de ydre påvirkninger som fx ens børn," siger han og tilføjer:

"En omgang 'køkkenbordsarbejde' kan måske gå et par dage, men ikke over længere tid."

Andreas Østerbye står derfor klar med forskellige former for løsninger.

"Ofte skal der blot små ændringer til i et hjem, før man kan skabe en god hjemmearbejdsplads. En rumdeler kan i nogle tilfælde være nok, hvis den er placeret rigtigt," siger han og håber, at den nye situation kan kaste arbejdsopgaver af sig, også til arkitekterne.

"Det er ingen hemmelighed, at jeg og mange af mine kollegaer sagtens kan mærke, at mange er lidt usikre på at sætte gang i nye projekter, også dem der involverer en arkitekt, fordi vi ikke ved, hvor vi ender pga. corona. Så ja, jeg er klar til at rykke ud og kigge på hjemmearbejdspladser, og jeg håber da også, at folk vil støtte den lokale arkitekt, lige som de støtter den lokale frisør eller bager," siger han.

Lokalt fokus

Andreas Østerbye rykkede i 2014 til Hørning efter 20 år i København - og inden da var Aarhus basen. Han laver alt fra terrasser til større byudviklingsprojekter, og han vil gerne arbejde lokalt.

"Det der med, at jeg i Brugsen eller hallen skal stå til ansvar for de ting, jeg har lavet henne hos Hr. Hansen, det har stor værdi for mig," siger Andreas Østerbye.

Hvad synes du, som arkitekt, om Hørning?

Arkitektonisk er Hørning til gengæld lidt et misk-mask

Andreas Østerbye, arkitekt

"Hørning er først og fremmest et godt sted at være en børnefamilie - i hvert fald med små børn. Der er ikke så mange tilbud til teenagerne. Men det kommer jo nok, da der er en stor 'pukkel' på vej om 3-5 år. Ikke alle børn og unge er interesserede i at dyrke idræt, så der skal være noget andet end Idrætscenteret," siger Andreas Østerbye og tilføjer:

"Arkitektonisk er Hørning til gengæld lidt et misk-mask. De nye boligområder er (lidt for) stramt styret af ret restriktive lokalplaner, der her og nu gør dem meget ensartede, ja næsten kedelige. Med tiden vil der dog nok vokse både træer og tilbygninger op, der kan give lidt variation. Denne variation kan ses i de ældre boligområder, hvor der står mange huse, der fortæller spændende og pudsige historier om den tid der er gået. Det kan være sjovt at gå ture rundt og kigge. Grundliggende er det dog ikke så vigtigt, om et nyt hus skal have 'jordfarvede' sten og sort tag, men om den planlægning, der ligger bag en udstykning, har taget højde for og givet plads til gode udearealer. Det er i mine øjne den planlægning, der gør, at et område bliver godt allerede fra begyndelsen."

Men Hørning er et dejligt sted at bo, med et rigt foreningsliv og masser af kræfter og gode initiativer rundt om i byen, mener Andreas Østerbye.

"Det er fedt og sjovt at være en del af, og jeg bidrager selv, hvor jeg kan, til de lokale kræfter, og har blandt andet været aktiv i forhold til Åskolen, og så er jeg stifter af Hørning Hockey Klub, hvor jeg nu fungerer som træner og formand."

Publiceret 26 November 2020 10:00