Ansøgningen åbnede søndag 1 november og lukker mandag 30. november 2020. Julehjælp kan søges på ansogning.folkehjaelp.dk

Ansøgningen åbnede søndag 1 november og lukker mandag 30. november 2020. Julehjælp kan søges på ansogning.folkehjaelp.dk

Tæt på deadline:

Det er ikke for sent at søge julehjælp

Dansk Folkehjælp oplever rekordhøjt ansøgertal til julehjælp, og 96 børnefamilier har allerede søgt om hjælp i Skanderborg Kommune, som har deadline 30. november

julehjælp Med godt en uge tilbage af ansøgningsrunden har rekordmange fattige børnefamilier i Skanderborg Kommune søgt om Julehjælp hos landets største uddeler, Dansk Folkehjælp.

Organisationen har en trist formodning om, at ansøgertallet til julehjælp vil nå nye, kedelige højder i år. Sidste år søgte i alt 14.600 familier fra hele landet Julehjælp - heraf 110 familier fra Skanderborg Kommune.

Som Danmarks største formidler af Julehjælp har Dansk Folkehjælp siden 2006 hjulpet fattige og udsatte børn og familier i Danmark. Efterspørgslen på Julehjælp er dog steget år for år, og med corona-pandemiens tag i det danske arbejdsmarked forbereder organisationen sig på det måske største ansøgerfelt hidtil.

Coronas indflydelse

Hverdagen har siden pandemiens indtog i Danmark ændret sig for samtlige danskere, men for udsatte og fattige familier har den nye hverdag været særlig hård.

Her midtvejs i ansøgningsrunden svarer 40 procent af de udsatte børnefamilier, der har søgt julehjælp, at nedlukningen har været ekstra hård, fordi de ikke har et netværk, som de har kunne trække på til daglige gøremål som lektiehjælp og børnepasning. Tilsvarende svarer 46 procent, at krisen har været en stor økonomisk belastning, fordi de selv har skulle sørge for eksempelvis formiddagsmad, frokost og eftermiddagssnacks til deres hjemsendte børn.

På landsplan har over 500 ansøgere på nuværende tidspunkt sagt 'ja' til, at de har mistet deres job på grunda af coronakrisen.

Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, fortæller i en pressemeddelelse:

"Vi ved, at corona-pandemien og særligt nedlukningen har været ekstra svær for udsatte og fattige børnefamilier, der typisk er omgivet af mere komplekse hverdage, der ud over fattigdom kan være præget af sociale udfordringer som også påvirker børnene. Disse familier har ekstra hårdt brug for hjælp til at holde jul, men samtidig ved vi godt, at vi ikke kan hjælpe alle ansøgerne. Vi forventer i år et rekordhøjt ansøgertal – også fordi pandemien kan have medført en mindre gruppe af ny-fattige, som for første gang er i en situation, hvor behovet for Julehjælp er til stede. Det er en ny hverdag, mange har skulle indstille sig på, og derfor er julehjælpen ekstremt vigtig i år. Hele 18 procent af vores ansøgere angiver, at de ikke har råd til at købe de nødvendige tre måltider til familien dagligt."

Opfordrer alle

Hvis Dansk Folkehjælp skal hjælpe flest mulige udsatte børn og deres familier til en bedre jul, får organisationen brug for al den hjælp, de kan mønstre. Dansk Folkehjælp håber, at der netop i år vil være en større solidaritet til at støtte organisationens julehjælp.

Erhvervslivet i hele Danmark er vigtige partnere i julehjælpsindsamlingen, og tirsdag 1. december afholder en række erhvervspaneler en julehjælpsindsamling 15 steder i Danmark. Sidste år indsamlede erhvervspanelerne 11.000.000 kroner på blot en time til danske børns jul.

Familierne, der modtager julehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år. Med henblik på at sikre, at kriterierne opfyldes, godkendes alle ansøgninger af bopælskommunen i bestræbelserne på, at de familier, der trænger mest, får hjælp.

mj

Fakta

Om julehjælpen

  • Samlet værdi af 1.500 kroner per familie
  • Julemad og kolonialvarer til en værdi á 500 kr.
  • 1 x gavekort til indkøb af gaver til familiens børn til en værdi á 1.000 kr.
  • Julehjælp uddeles af Dansk Folkehjælps lokalafdelinger og frivillige.
  • Ønsker man at støtte Julehjælp 2020, er der følgende muligheder: www.folkehjaelp.dk, MobilePay til 13 221, SMS 'julegave' til 1999 og støt med 150 kroner
  • Indsæt i bank, reg. nr. 5301, konto 0000 333 666, mrk. dit bidrag 'Julegave'

Publiceret 25 November 2020 09:13