Borgernes Hus er klar til foråret - men hvad skal det bruges til?

Hørning Projektforum har siden starten af året haft travlt med at rydde etagen over biblioteket. Går alt efter planen, er 1. salen klar til indrykning til april

Af
Grethe Bo Madsen

Siden starten af året har der været skjult, men hektisk aktivitet på etagen over biblioteket i Hørning.

Her, hvor der tidligere var rådhus, har projektforum Hørning væltet vægge, ryddet op og gjort klar til the final touch, så borgerne i Hørning til foråret vil kunne indvie et nyt borgerhus. Et hus, der skal summe af fællesskab og aktiviteter båret oppe af frivillige kræfter.

Hvem vil bruge huset?

"Vores arbejdstitel er Borgernes Hus, men det kan jo godt være, det ender med at hedde noget helt andet. Ideen er at skabe et mødested for foreninger, frivillige og institutioner i området, hvor der også er plads til kunstudstillinger, foredrag, workshops og store forsamlinger. Hvad det helt præcist er, folk gerne vil bruge huset til, det er noget af det, vi gerne vil have input til nu," fortæller Hans Ørum Andersen fra Hørning Projektforum, der er initiativtagere til det nye forsamlingshus.

Det er allerede planlagt, at Lokalarkivet flytter fra Højboskolen og ind i et par af de nye lokaler, og at politiet rykker samme vej.

I første omgang har vi planer om at indkalde foreninger og borgere generelt til et orienterende møde for at fortælle om mulighederne

Biblioteket er også interesseret i at gøre brug af lokalerne, men der er stadig masser af lokaler tilbage at gøre brug af, og Hørning Projektforum vil gerne i kontakt med de fremtidige brugere.

Brugerne skal stå for drift

"Som udgangspunkt vil det ikke koste noget at bruge lokalerne. Der kan blive tale om mindre beløb til rengøring og lignende. Det er noget af det, vi skal finde ud af. Vi forestiller os, at der skal nedsættes et brugerråd, der på frivillig basis står for driften og hjælper til med det praktisk," oplyser Søren Nielsen, der er formand for Hørning Projektforum.

Går alt efter planen, er 1. salen klar til ibrugtagning omkring april næste år. Når Hørning Projektforum alligevel allerede nu gerne vil høre fra fremtidige brugere hænger det sammen med, at man måske får brug for de frivilliges indsats for at nå i mål.

"Det kan maget vel tænkes, vi får brug for nogle ekstra hænder," konsaterer Hans Ørum Andersen.

"I første omgang har vi planer om at indkalde foreninger og borgere generelt til et orienterende møde for at fortælle om mulighederne. Ved den lejlighed vil der også være mulighed for at komme med ideer til anvendelse af lokalerne. På grund af Corona-restriktionerne er det ikke muligt at holde sådan et møde lige nu. Vi håber, vi kan gennemføre det i starten af den nye år," oplyser Søren Nielsen.

Indtil da bruger Hørning Projektforum Facebookgruppen Borgere i Hørning til at fortælle om mulighederne.

Publiceret 25 November 2020 16:00