Eleverne på Skanderborg Gymnasium får snart en smagsprøve på, hvad det vil sige at være universitetsstuderende. Pressefoto

Eleverne på Skanderborg Gymnasium får snart en smagsprøve på, hvad det vil sige at være universitetsstuderende. Pressefoto

Rullende universitet på Skanderborg Gymnasium

uddannelse Skanderborg Gymnasium og Det rullende Universitet ved Aarhus Universitet fået planlagt en dag, der skal hjælpe Skanderborgs unge gymnasieelever med at lette det svære valg om uddannelse ved at sætte gang i nogle refleksioner i gang om deres fremtid.

I disse tider må man dog tænke kreativt, og der vil derfor blive lavet virtuel undervisning grundet covid-19. Det betyder, at gymnasieeleverne fra værelset derhjemme kan komme helt tæt på den faglige undervisning, der leveres af en masse studerende fra AU.

Gymnasiet har 27 klasser, og derfor vil 27 forskellige studerende med hver deres faglighed undervise klasserne. De vil give en indsigt i den faglighed man kan møde på universitetet, men vil også give eleverne et realistisk og ærligt indblik i livet som universitetsstuderende med både det sure og det søde på dagsordenen.

Det rullende Universitet er et tilbud fra Aarhus Universitet til gymnasieuddannelserne (STX, HHX, HTX, HF, EUX og IB). Det gælder elever på alle årgange og studieretninger. Det rullende Universitet koordineres af en projektledelse, mens undervisningen varetages af ca. 120 bachelor-, kandidat- og PhD-studerende fra uddannelser på hele Aarhus Universitet.

Inden undervisningsdagen på gymnasierne har de studerende deltaget i et kursus i formidling og undervisning i gymnasiet som afholdes af didaktikere og gymnasielærere.

mj

Publiceret 23 November 2020 16:00