Silas Feierskov (tv) og Oscar Bamlak var især overrasket over, at folketingspolitikerne hilser på og taler pænt til hinanden. Pressefoto

Silas Feierskov (tv) og Oscar Bamlak var især overrasket over, at folketingspolitikerne hilser på og taler pænt til hinanden. Pressefoto

Skanderborgdrenge i praktik på Coronaramt Christiansborg

Tre dage på Borgen kom til at stå i Coronaens tegn for Oscar Bamlak og Silas Feierskov fra 9. kl. på Niels Ebbesen Skolen i Skanderborg

Af
Grethe Bo Madsen

praktik Det er ikke alle drenge i 9. klasse forundt, at blive kaldt ualmindeligt kvikke af en folketingspolitiker og tidligere minister, men sådan lød skudmålet fra Troels Lund Poulsen, da han i forrige uge sendte Oscar Bamlak og Silas Feierskov retur til Skanderborg efter et praktikophold på Christiansborg.

"I denne uge har jeg haft besøg af et par ualmindeligt kvikke erhvervspraktikanter. De skulle have været i praktik hos mig i foråret, men det kolliderede med corona-nedlukningen, så vi fik en ny aftale i stand i denne uge. Jeg er simpelthen så glad for, at vi nåede det, for sikken et par friske og dygtige gutter, der kom med en kæmpe viden om dansk politik og var ivrige efter at lære mere. En stor fornøjelse," skrev Troels Lund Poulsen på sin Facebook profil.

Oskar og Silas tilbragte tre dage på Borgen, hvor de naturligvis stiftede bekendtskab med såvel sikkerhedstjek, den berømte elevator og Folketingets legendariske kantine, Snapstinget, men også fik lov at opleve et folkestyre, når det er ramt af krise og Corona-isolation. Drengene havde glædet sig til den månedlige spørgetime med statsministeren, men blot en time i inden begyndte smittetallet blandt folketingspolitikerne at stige, og spørgetimen blev aflyst.

"Det var vi selvfølgelig ærgerlige over, men de ministre, der ikke var under Corona-mistanke, deltog dagen efter i spørgetiden, som vi fulgte fra tilskuerpladserne øverst i folketingssalen," fortæller drengene, der også fik lov at overvære førstebehandling af forskellige lovforslag.

"Vi valgte at komme i praktik på Christiansborg, fordi vi interesserer os for politik. Det har været mega-spændende og fedt at få lov at se ind bag kulisserne. Det var meget anderledes, end vi forventede," fortæller de.

Publiceret 21 November 2020 10:00