Tom Thingaard peger på, at ens evner og færdigheder udvikles.

Tom Thingaard peger på, at ens evner og færdigheder udvikles. "Ting, du kan bruge på andre områder af dit liv og får brugt på andre sider af dig selv, end dem du plejer. Samtidig viser din virksomhed social ansvarlighed ved at lade en ansat være talentspejder," siger sekretariatschefen, der meget gerne tager imod nye mentorer. Foto: Michael Wulff

Talentspejdere: Unge med udfordringer får støtte

Alle har evner og talent er udgangspunktet her

Af
Michael Wulff

SKANDERBORG "Et forløb starter altid med en food-camp, hvor vi skaber noget sund mad lavet på bare tre ingredienser og indenfor 30 minutter. På den tid kan de unge ikke nå ned og købe fastfood," fortæller Tom Thinggaard Pedersen.

Han er sekretariatschef i Landsforeningen Talentspejderne, der netop har indgået en aftale med Skanderborg Kommune om at hjælpe unge med særlige udfordringer videre i livet.

"Så er vi oppe på 18 kommuner, som vi samarbejder med," siger han.

Flere er måske i folkeskolen blevet dunket i hovedet, når de ikke kunne følge med

Evner og talent

Landsforeningen Talentspejderne har haft stor succes med deres program, som er målrettet den helt personlige støtte til en ung.

Talentspejderne arbejder ud fra en tro på, at alle har evner og talent.

"Egenskaber vi bedst ser udfoldet, når der er et stærkt netværk, som anerkender os," forklarer Tom Thingaard.

Dunket i hovedet

Ofte kan det være en udfordring i sig selv for den unge at mødes i større grupper, men efter food-campen, hvor det lille hold på fire-fem unge bliver matchet med et tilsvarende antal frivillige modne voksne, begynder selve forløbet.

"Flere er måske i folkeskolen blevet dunket i hovedet, når de ikke kunne følge med, men i dette forløb, som retter sig mod de 16 til 25-årige, får den enkelte knyttet sin egen mentor til sig. De mødes så halvanden time 24 gange gennem et år."

En-til-en-møder

En af de store fordele, siger Tom Thinggaard, er, at møderne foregår på den virksomhed, som den voksne mentor er ansat på, eller hvis der er tale om en efterlønner eller pensionist, så i et lånt lokale eller på biblioteket eller en café.

"Så føler den unge ikke, at der er en kommunal sagsbehandler involveret og bliver derved mere fri."

Tilpasse forløbet

Erfaringerne er gode, fortæller Tom Thinggaard og henviser til en artikel i Landsforeningens magasin, hvor en ung mand fra Vejle Kommune er omtalt. Mikkel fortæller om sine udfordringer efter kæresten var gået, kosten var langt fra optimal, og nat og dag var vendt på hovedet. Al for meget e-sport havde taget overhånd.

"Jeg havde brug for hjælp til at samle op på mit liv," siger Mikkel til magasinet.

Nu er Mikkel knyttet til sin mentor Inger Villumsen, der er ansat hos Sportsmaster i Vejle. Her foregår de fleste møder mellem de to.

"Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg skulle tilpasse forløbet, så det passede til Mikkel," siger Inger i magasinet.

"I starten havde vi en masse ting, vi skulle arbejde med. Men det blev for meget. Derfor tog

vi én ting ad gangen, så Mikkel kunne holde fokus."

Landsforeningen sørger for, at mentorerne bliver klædt ordentlig på til opgaven.

"Det er en lærerig proces."

Skanderborg Kommune sørger for at visitere de unge til et forløb hos Talentspejderne.

Landsforeningen Talentspejderne

  • En frivillig, upolitisk og ikke religiøs, humanitær organisation, som hjælper unge med at få øje på og udvikle deres evner og talenter
  • De unge, der arbejdes med, deles op i to grupper:
  • Skoleelever mellem 12-15 år som går i 7. 8. eller 9. klasse, samt gruppen af unge "uddannelsesparate" og "aktivitetsparate" mellem 17-29 år
  • Du kan læse flere positive historier fra arbejdet med de unge her på facebook.

Kilde: Talentspejderne.org

Publiceret 20 November 2020 10:00