En kommende telemast i Veng bliver 48 m høj og får monteret 3 stk. 2,8 meter lange panelantenner med tilhørende radiotekniske komponenter samt 3 stk. radiolinks. Modelfoto

En kommende telemast i Veng bliver 48 m høj og får monteret 3 stk. 2,8 meter lange panelantenner med tilhørende radiotekniske komponenter samt 3 stk. radiolinks. Modelfoto

Kæmpe telemast er på vej i Veng

Masten bliver 48 meter høj og skal sikre bedre mobildækning

Af
Claus Sonne

En 48 m høj mast er på vej i Veng. Skanderborg Kommune har nemlig udstedt en landzonetilladelse, der gør det muligt at opsætte en antennemast med tilhørende teknikkabine på adressen Dalvej 14 i Veng.

Det er teleselskabet 3 (Hi3G Denmark Aps), der vil sætte masten op for at udbygge sit mobile netværk i Skanderborg Kommune.

"Dette vil fremtidssikre området med både mobiltelefonidækning og kapacitet og herved opfylder Hi3G de af staten pålagte krav i forhold til de licenser, som Hi3G har erhvervet. Formålet med denne site er at skabe en generelt forbedret fladedækning, så vi på sigt kan levere en tilfredsstillende og sammenhængende dækning i hele Skanderborg kommune," fremgår det af ansøgningen.

Masten bliver en 48 m høj gittermast med et antennesystem bestående af 3 stk. 2,8 meter lange panelantenner med tilhørende radiotekniske komponenter samt 3 stk. radiolinks som opsættes i 42-48 meters højde. Endvidere opstilles 1 stk. teknik kabine på 3,0 x 3,0 m ved mastens fod. Gittermasten og teknikkabinen opsættes ca. 8 m syd fra de eksisterende bygninger på ejendommen. Der skal, fremgår det af tilladelsen, etableres beplantning omkring masten.

Eventuelle indsigelser mod landzonetilladelse skal indgives senest 8. december 2020.

Publiceret 20 November 2020 11:30