Det er gratis at tilmelde sig og frivilligt om man ønsker at deltage i alle 25 sessioner eller kun vil anvende dele af forløbet. Pressefoto

women laying outdoor night, closeup of the face

Gratis hjælp til stress-håndtering online året ud

Borgere i Skanderborg Kommune med milde og moderate stresssymptomer kan få gratis adgang til kurset Åben og Rolig Online resten af året

Kurset tager udgangspunkt i et eksisterende stresshåndterings-koncept, der har vist gode resultater – både i Skanderborg Kommune og på landsplan.

Det er Center for Psykisk Sundhedsfremme der står bag kurset, der udbydes til borgere i Skanderborg Kommune. Håbet er at kurset kan hjælpe dem, der ønsker at sænke stress, fremme livsglæde og styrke deres mentale sundhed.

"Når mennesker er i mental trivsel har de de bedste forudsætninger for at udfolde egne evner, håndtere dagligdagens udfordringer og indgå aktivt i givende fællesskaber, og derfor ønsker vi at styrke den mentale trivsel blandt borgerne," udtaler Tage Nielsen, der er formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget i Skanderborg Kommune.

Forøgelse i livskvalitet

Forløb med gode resultater Åben og Rolig-konceptet, der anvender meditation som et redskab til at sænke stressniveauet hos deltagerene, er videnskabeligt udviklet og har vist sig særdeles effektfuldt. I Skanderborg Kommune, hvor borgere siden 2018 har kunne deltage i et fysisk kursus, faldt stressniveauet eksempelvis med 37 procent og livskvaliteten steg med 102 procent blandt deltagerne. Samtidig peger en række nationale test og evalueringer også på, at det nye onlineforløb har god effekt.

Med fri adgang til forløbet resten af året, kan borgere selv tilmelde sig via hjemmesiden www.ffms.online.

Publiceret 19 November 2020 13:00