En unik legeplads med inspiration i Ole Lund Kirkegaards fantasifulde univers er på vej til Byparken i Skanderborg. Pressefoto

En unik legeplads med inspiration i Ole Lund Kirkegaards fantasifulde univers er på vej til Byparken i Skanderborg. Pressefoto

Ny "Sløngel-inspireret" legeplads i Byparken

Unik legeplads frit efter Ole Lund Kirkegaards univers er på vej til Skanderborg Bypark

Af
Grethe Bo Madsen

Legeplads "Hvorfor er der ikke en ordentlig legeplads i Skanderborg midtby?" I følge Find Lykkebøe fra foreningen Skønnest ved Skanderborg er det et spørgsmål, der dukker op igen og igen.

"Børn kan trille med en bold eller lege tagfat i Byparken. Men det er hverken særlig interessant eller udfordrende i længden," konstaterer han, der nu er blevet tovholder for en ny legeplads bygget op over Ole Lunds Kirkegaards fantasifulde univers kendt fra bland andet Lille Virgil.

Faktisk er der en lille legeplads i den sydlige ende af Byparken. Lidt svær at få øje på og let at overskue.

Tilbage er kun et ganske lille legehus, en sandkasse, nogle stolper og så en balancebom. Det kan vi ærlig talt ikke være bekendt.

Find Lykkebøe

"Den eksisterende legeplads er opført samtidig med Kulturhuset i 1998. Den er ikke fulgt med tiden og er desværre skrumpet ind. Tilbage er kun et ganske lille legehus, en sandkasse, nogle stolper og så en balancebom. Det kan vi ærlig talt ikke være bekendt. Byens børn fortjener en legeplads, der siger spar-to," mener Find Lykkebøe.

Derfor tog Skønnest ved Skanderborg initiativ til at indsamle midler til en spændende legeplads. det blev startskuddet på et nyt partnerskab, der består af Di Heslige Slønglers Klup, Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg Bibliotek, Smukfest og Skanderborg City. I samarbejde med Skanderborg Kommune har partnerskabet en vision om at tilbyde kreative legemuligheder i overgangen mellem by og sø.

Kulturkonsulent Katja Pace og Find Lykkebøe ved de sørgelige rester af den

Kulturkonsulent Katja Pace og Find Lykkebøe ved de sørgelige rester af den "gamle" legeplads. Pressefoto

'Plads te leg'

Planen er en unik legeplads – med arbejdstitlen ’Plads te leg’.

"Vi går efter et unikt udtryk, der ikke findes andre steder i Danmark. Legepladsen skal tage afsæt i Ole Lund Kirkegaards fantasifulde univers, så børn får mulighed for at udfolde sig kreativt. Det skal være en alsidig sanseoplevelse, hvor børn kan eksperimentere motorisk med appel til deres fantasi, " fortæller Katja Pace, kulturkonsulent i Skanderborg Kommune.

Inspirationen kommer fra Ole Lund Kirkegaards bøger om Lille Virgils, Otto er et Næsehorn, Orla Frøsnapper og selvfølgelig Gummi-Tarzan.

Legepladsen skal især henvende sig til børn i alderen tre til 10 år. Forældre skal have gode muligheder for at opholde sig i nærheden med det mål at skabe nye fællesskaber og sociale relationer.

'Plads te leg'

Efter en udbudsrunde er legepladsfirmaet Hampus valgt til at opføre 'Plads te leg' til en værdi af 700.000 kr. Hampus står bag flere markante legepladser i København, Stockholm og Fabeløya i Norge.

Projektet er støttet af Fællesskabspuljen, Skanderborg Festivalklub, Skanderborg Industri- og Håndværkerforening, AURA, Skanderborg City og Skønnest Ved Skanderborg.

Der mangler ca. 100.000 kr. før finansieringen er plads. Hvis man har lyst til at hjælpe projektet i mål, kan man kontakte foreningen Skønnest ved Skanderborg på tlf. 4051 0900 eller mail til profil@grefi.dk

Publiceret 18 November 2020 19:00