Købmand Brian Mossalski i Hylke elsker de sociale arrangementer som fx Hylkes julefrokost, der i år ikke er aflyst - men udsat, siger han. Foto: Per Bille

Købmand Brian Mossalski i Hylke elsker de sociale arrangementer som fx Hylkes julefrokost, der i år ikke er aflyst - men udsat, siger han. Foto: Per Bille

"Du skal være indstillet på det sociale liv"

Købmand Brian Mossalski i Hylke er nomineret til 'Svesken bag disken'

Af
Michael Wulff

Pensionisten Johannes er ved at gøre varevognen klar denne formiddag.

"Købmanden, spørger du efter? Han fiser rundt derinde et eller andet sted," lyder svaret fra ildsjælen, som er en af mange, der bor i Hylke.

"Ja, og Johannes bor ikke engang i Hylke mere, han er flyttet til Skanderborg, men han kommer alligevel herud og passer sit frivillige job," siger Brian Mossalski Nielsen, da han dukker op bag en hylde i butikken.

Langt ude

Købmanden i Hylke kan sagtens huske, da han for et par år siden kørte mod Hylke for første gang.

"Jeg troede jo, at jeg var kørt forkert. Det var godt nok langt ude," siger han med et smil og stor respekt for det samfund, som han nu er havnet i.

Jeg mener, der er basis for, at folk i en radius af 30 kilometer fra Hylke skal kende vores butik

"Vi er på landet, her bor bønderne, og det er positivt ment. Du skal være indstillet på det sociale liv, og det er lige mig," siger han i en kort pause på kontoret i bagbutikken.

Uge-Bladet Skanderborg er på besøg, fordi kunder har peget på Brian Mossalski – hvis mellemnavn stammer fra hustruen Pias polske bedsteforældre - som kandidat til titlen ’Svesken bag disken’ der hylder den person og det sted, hvor du føler dig hjemme.

Og noget sker der i Hylke. Fra en kamp med en konkurstruet købmandsbutik tilbage i 2018 og til nu, hvor omsætningen vækster kraftigt.

De sociale medier bliver i høj grad taget i brug for at fortælle om for eksempel butikkens gode oksemørbrad, som kunder helt fra Horsens kommer for at få fingre i.

"Jeg mener, der er basis for, at folk i en radius af 30 kilometer fra Hylke skal kende vores butik. Så nu opgraderer vi butikken fra at være en Letkøb til Min Købmand, som kan være med i tilbudsavisen," fortæller Brian, der ofte møder tidligt ind om morgenen.

Gnist i øjnene

"Jeg bor i Randers og skal være forbi Aarhus senest 06.30, når jeg kører motorvej. Men det betyder også, at jeg får tid i butikken alene, hvor jeg kan arbejde uden visir. For selvfølgelig overholder vi alle corona-regler, når vi er flere."

Da Brian Mossalski første gang mødtes med landsbyen Hylke, skete det på et borgermøde i forsamlingshuset.

"Jeg var blevet enig med bestyrelsen, men det var vigtigt for mig om kemien passede med resten af landsbyen. Det klikkede helt rigtigt, og så blev jeg tændt af den gnist, som dem, jeg skulle arbejde sammen med, havde i øjnene."

Købmanden i Hylke er drevet af Hylke Købmandsforening og er dermed borgernes butik.

"Så jeg er ansat, men har i forhold til Erhvervsstyrelsen fået titel af administrerende direktør. Det lyder finere, end det er," smiler købmanden.

Svesken bag disken

Købmanden i Hylke er en af de nominerede til titlen som Svesken bag disken 2020

Sammen med fotograf Per Bille har vi valgt 12 nominerede ud, der alle har det til fælles, at de med god service, glad og imødekommende betjening og fantastisk atmosfære får deres kunder til at vende tilbage igen og igen.

De nominerede præsenteres i UgeBladet frem til og med uge 50.

Fra 9.-16. december kan du stemme på din favorit. Vinderen offentliggøres 23. december.

Årets Svesken bag disken præmieres med en julekurv til en værdi af 500 kr. og en halvsides annonce i UgeBladet samt online annoncering på UgeBladets hjemmeside.

Publiceret 12 November 2020 19:30