Ry musikeren Max Hvarregaard stillede op med et bluesorkester. Foto: Per Bille

Ry musikeren Max Hvarregaard stillede op med et bluesorkester. Foto: Per Bille

Hotel Ry i rødt over hårdt trængt branche

Hotel Rys facade lyste fredag aften flammende rødt for at sætte fokus på en eventbranche i højeste alarmberedskab - og fejre juleøllens komme

Af
Grethe Bo Madsen

ry i rødt Det er hårde tider for eventbranchen, der bløder på grund af restriktioner og nedlukningerne under Corona epidemien. Og det vil Hotel Ry helt bogstaveligt sætte lys på. Rødt lys. Fredag sidst på eftermiddagen blev hele hotellets facade lyst op i flammende rødt for at vise sympati med den hårdt ramte branche.

Vi gør det for at støtte event- og musikbranchen, der på grund af Coronakrisen ikke har særlig meget at lave i øjeblikket, og derfor er utrolig hårdt ramt.

"Vi gør det for at støtte event- og musikbranchen, der på grund af Coronakrisen ikke har særlig meget at lave i øjeblikket, og derfor er utrolig hårdt ramt. Tidligere har andre gjort det samme for at gøre opmærksom på de svære vilkår i eventbranchen, og nu var det vores tur," siger indehaver af Hotel Ry, Thomas Poulsen.

Han blev kontaktet af Michael Ellergaard fra Muba Lys og Lyd i Ry, og sammen blev de enige om at skabe den anderledes og farverige fredag i Ry.

Udenfor på hotellets terrasse blev der sat toner til begivenheden af Ry-musikeren Max Hvarregaard, der stillede op med et bluesorkester og underholdt fra kl. 16-17.

Se fotos fra Ry i rødt her:

Fejrede J-dag om aftenen

"Det blev rigtig hyggeligt. Der var en del, der stoppede op og lyttede med og fik sig en øl. Der var en utrolig god stemning," fortæller Thomas Poulsen, der ikke vil afvise, at Hotel Ry gentager den røde facade og støtter op om eventbranchen igen på et senere tidspunkt.

Fredag var samtidig J-dag, altså den dag, hvor årets julebryg frigives. En festdag, der i år måtte gennemføres på en utraditionel måde på grund af Corona.

"Det var lidt tilfældigt, at det lige faldt på samme dag. Vi fejrede J-dag fredag aften med storskærm og Corona-korrekt afstand," oplyser Thomas Poulsen.

Her viste Royal Unibrew livestreaming af et fem timer langt juleshow til gæsterne.

Alarmknappen lyser rødt

Eventbranchen er hårdt ramt under Corona-epidemien, og har ifølge Foreningen for Koncert- & Eventpersonale mistet over 80 pct. af sin omsætning. Festivaler, koncerter, markeder og lign. er aflyst eller udskudt, og branchen ved endnu ikke, om det bliver muligt at afholde arrangementer i 2021. Branchen frygter derfor, at mange hundrede freelancere, der har specialiseret sig som blandt andet lydteknikere, lysteknikere, sceneteknikere m.v. risikerer at måtte forlade branchen.

Publiceret 09 November 2020 10:00