Mira Issa Bloch (AL) får Byrådet til at sætte fokus på sit eget psykiske arbejdsmiljø.

Mira Issa Bloch (AL) får Byrådet til at sætte fokus på sit eget psykiske arbejdsmiljø.

Takt og tone i byrådssalen: Byrødderne skal kigge på deres eget psykiske arbejdsmiljø

Alternativet ønsker, at der udarbejdes et samarbejdskodeks for lokalpolitikerne i byrådet

Af
Claus

Politik "Der er et dårligt psykisk arbejdsmiljø i byrådet."

Sådan lød det fra Mira Issa Bloch fra Alternativet på sidste uges byrådsmøde, hvor hun fortalte, at hun havde fremlagt 14 punkter for borgmester Frands Fischer (S).

Der er et dårligt psykisk arbejdsmiljø i byrådet. Det er tid til, at vi får lave et kodeks til at understøtte, at alle kommer til orde i byrådet

Mira Issa Bloch (AL)

"Det er tid til, at vi får lave et kodeks til at understøtte, at alle kommer til orde i byrådet," lød det videre fra Mira Issa Bloch, der flere gange har måttet tage imod kritik fra andre byrødder, fordi hun har rejst sager direkte i Byrådet - og altså uden om de enkelte udvalg.

"Et sådan kodeks er en måde at skabe et godt arbejdsmiljø, hvor alle kan trives. Det er en måde, hvorpå man kan henvise til fælles aftaler og værdier, når bølgerne går højt. Og så er det en måde at gøre det mere trygt for nye og uerfarne byrådsmedlemmer at komme ind i politik. På den måde, kan et samarbejdskodeks også gøre Skanderborg Byråd mere indbydende for nye stemmer og perspektiver. Det kan også betyde, at flere har lyst til at stille op og gå ind i politik," sagde Mira Issa Bloch.

Opbakning fra alle

Der var raden rundt opbakning til at arbejde videre med problematikken.

"Det er en vigtig diskussion, som vi skal tage," fastslog Jens Szabo (V).

Thomas Cordtz (C) synes ikke, at han oplever et dårligt psykisk arbejdsmiljø i Byrådet.

"Men det er fint, at vi tager diskussion," sagde han og var på linje med Tage Nielsen (R). "Vi bakker op og respekterer, at nogle synes det er et problem," lød det fra Tage Nielsen.

Martin Frausing Poulsen (DF) kunne ikke helt genkende problematikken.

"Men lad os kigge på det. Men det duer i hvert fald ikke, at man laver lukkede Facebook-grupper, hvor man kan angribe ansatte i kommunen," sagde Martin Frausing Poulsen - med henvisning til Mira Issa Blochs Facebookgruppe med navnet 'Dialog med din lokalpolitiker.

Publiceret 06 November 2020 11:30