Susan Kronborg står til at skulle i Folketinget, hvor hun erstatter Morten Østergaard, der har søgt om orlov.

Susan Kronborg står til at skulle i Folketinget, hvor hun erstatter Morten Østergaard, der har søgt om orlov. Pressefoto.

Skanderborgenser erstatter Morten Østergaard i Folketinget

Det bliver Susan Kronborg, der skal erstatte Morten Østergaard, som har søgt om orlov fra Folketinget

Af
Jonas Wrede Hansen

Morten Østergaard (R) har torsdag oplyst, at han har søgt om orlov fra Folketinget, og det åbner døren for Susan Kronborg (R) fra Skanderborg. Hun er nemlig Radikale Venstres 1. suppleant i Østjylland, og derfor overtager hun Morten Østergaards plads i Folketinget.

Det skriver JP Aarhus.

Susan Kronborg bor i Skanderborg og blev tilbage i maj måned genvalgt som Folketingskandidat for Radikale Venstre i Odder, Samsø og Skanderborg. Hun er uddannet jurist og arbejder som specialkonsulent i Skattestyrelsen. Om ganske kort tid kommer hendes arbejdsplads dog til at hedde Christiansborg i København.

Orlov efter krænkelsessager

Det er kun lidt under en måned siden, at Morten Østergaard var nødsaget til at gå af som leder af Radikale Venstre. Det skete 8. oktober, efter det kom frem, at han var den radikale politiker, der for flere år siden havde lagt en hånd på sin partikollega Lotte Rods lår. Efterfølgende kom det frem, at der internt i partiet var anmeldt flere sager, hvor Morten Østergaard blev beskyldt for at have krænket kvindelige medlemmer af Radikale Venstre.

En af sagerne var anmeldt af det aarhusianske folketingsmedlem Katrine Robsøe (R), der stod frem på Facebook og fortalte, at hun tilbage i 2015 var blevet krænket af Morten Østergaard.

Torsdag eftermiddag har Morten Østergaard så meddelt på Facebook, at han har søgt om orlov fra Folketinget. Det skriver han i et længere opslag, hvor han også fortæller, at han har søgt hjælp efter de mange sager imod ham.

Publiceret 05 November 2020 15:52