John Gaden er 2020-modtageren af Skanderborgprisen 'Sporen'.

John Gaden er 2020-modtageren af Skanderborgprisen 'Sporen'.

John Gaden hædret med 'Sporen':

Tjekkede indstillinger og opdagede sit eget navn

John Gaden blev i aftes på Fælleden hædret med Skanderborgprisen 'Sporen'

Af
Claus Sonne

Pris 84-årige John Gaden er medlem af den komite, der bestemmer, hvem der skal tildeles Skanderborgprisen 'Sporen'. Derfor læste han, som altid, op på, hvem der var indstillet i 2020 - og så sit eget navn.

"Det var jo noget mærkeligt. Men jeg tænkte, at jeg hellere måtte møde op til det møde, hvor vi skulle finde årets modtager - ellers ville det jo se ud som om, at jeg regnede med at få priser," griner John Gaden.

I den indstilling, der følger med prisen, betegnes John Gaden som et fyrtårn i foreningslivet. Og selv om han trækker på smilebåndet over at blive betegnet som et fyrtårn, så er betegnelsen ganske rammende.

Lad os kigge lidt på nogle tal...

Siden 1967 har John Gaden været formand for FOF Skanderborg. I begyndelsen samlede han i øvrigt deltagergebyrer ind i kontanter, der blev gemt under gulvbrædderne, til han kunne komme i banken.

Fra 1953 til 2002 sad han i bestyrelsen i Skanderborg Lawn Tennis Klub, hvor han var formand fra 1967 til 2002. Han er i dag æresmedlem og er hædret af Dansk Tennis Forbund.

Siden 1970 har John Gaden siddet i det, der i dag hedder Folkeoplysningsudvalget.

I 2020 rundede han 50 år som medlem af Skanderborg Håndværkerforening, hvor han i dag er formand.

Fra 1974-90 sad han i Byrådet for Konservative og var i en periode viceborgmester.

Dertil kommer 'det løse', der bl.a. tæller Idrætssamvirket, hvor han som dirigent gennem flere år blev valgt som 2. suppleant, så der ikke skulle indkaldes til en ny generalforsamling, men også her endte i bestyrelsen.

Med i regnestykket skal også, at John Gaden fra 1970 og flere år frem arbejdede i Vejle, men boede i Skanderborg, og fik to børn midt i 1960'erne.

Hvordan pokker har du nået alt det?

"Det er et godt spørgsmål, for det ser jo vildt ud, kan jeg godt se. En af de væsentligste årsager er en kæmpe hjælp og opbakning fra Birthe, min kone. Hun arbejdede i 40 år på biblioteket, og vi var begge engagerede i politik og kultur. Uden hende var det ikke gået," konstaterer John Gaden.

Publiceret 04 November 2020 17:55