3 tuner netværket i Hørning. Foto: PR

3 tuner netværket i Hørning. Foto: PR

Hørning får bedre mobildækning

Teleselskabet 3 øger mobildækningen i Skanderborg Kommune med en ny masteposition på Industrivej nær Hørning. Den nye masteposition har både 3G- og 4G-udstyr, som vil betyde, at netværkssignalet bliver stærkere og dækker et større område end tidligere

Teleselskabet 3 har fået opsat en ny masteposition på Industrivej 51 nær Hørning, der vil øge mobildækningen i området til glæde for selskabets kunder i nærheden.

Den nye masteposition øger netværkets rækkevidde og datakapacitet, så signalet både bliver stærkere og dækker et større område. Dermed vil den nye masteposition give en bedre oplevelse, når brugere af netværket taler i telefon, er på nettet eller streamer serier. Og den vil også sikre kapacitet i området omkring Hørning og Skanderborg fremover, selvom det nuværende dataforbrug stiger.

Vi forventer at kunne levere næste generations mobile bredbånd med 5G i løbet af 2021, som vil byde på downloadhastigheder omkring 1 Gbps og større kapacitet

Stadig flere danskere bruger mobilnettet til at få internet i hjemmet med mobilt bredbånd. Og med 5G-teknologien lige om hjørnet kommer mobilt bredbånd for alvor til at tage fart som et alternativ til kablet bredbånd og fibernet, lyder det fra 3:

"Vi forventer at kunne levere næste generations mobile bredbånd med 5G i løbet af 2021, som vil byde på downloadhastigheder omkring 1 Gbps og større kapacitet. Det vil kunne dække langt de flestes behov for internet til hjemmet. Dermed er der ingen grund til at bruge penge på at få gravet kabler ned i jorden for at få en højhastighedsdataforbindelse. Det bliver hastighedsmæssigt som at få trådløs fiber," siger Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3.

3's forventninger til den nye teknologi støttes blandt andet af televirksomheden og netværksleverandøren Ericsson, der i rapporten "5G Consumer Potential" fra 2019 spår trådløs fiber til at blive en af de første og mest indlysende brugsscenarier for 5G. Det er nemlig ifølge rapportens eksperter et omkostningseffektivt alternativ til kablet, nedgravet fibernet, da trådløs fiber kun kræver et simkort, en router og en stikkontakt.

Publiceret 02 November 2020 17:30