Indehaver af Stof og Sy, Lene Langballe, der også er formand for Skanderborg City, holder ikke længe åbent på fredag, men det er der mange andre butikker i Adelgade, der gør. Arkivfoto

Indehaver af Stof og Sy, Lene Langballe, der også er formand for Skanderborg City, holder ikke længe åbent på fredag, men det er der mange andre butikker i Adelgade, der gør. Arkivfoto

Sort Nat med Corona:

To be or not to be... open

Skanderborg City aflyser fællesarrangement, men mange af butikkerne i Adelgade vælger alligevel at holde åbent fredag

Af
Grethe Bo

Skal - skal ikke? Det er det store spørgsmål blandt butikkerne i Adelgade i Skanderborg i skyggen af den seneste udvikling i antallet af Coronasmittede. I uge 44 blev der registreret 57 nye tilfælde med Covid-19 i Skanderborg Kommune, der nu er oppe på en incidens på 91 - et tal, der i Østjylland kun overgås af nabokommunen Aarhus.

Det høje antal af smittede har nu konsekvenser for byens handlende.

Sort Nat - en årelang oktober-tradition i Adelgade, hvor butikkerne holder længe åbent og sammen med lokale foreninger står bag en række aktiviteter i gaden - er nu blevet aflyst af Skanderborg City for at undgå spredning af Coronavirus.

Vil undgå smitte

Flere af gadens butikker vælger dog alligevel at holde åbent lidt længere end normalt, men uden boder og aktiviteter i gaden.

Vi har valgt at holde længe åbent for at lave en lille smule Sort Nat og holde fast i en god tradition - nu med visir

"Jeg har hørt argumenter både for og imod Sort Nat, og om butikkerne skal holde længe åbnet eller ej. Vi er ikke ude i, at nogen skal tvinges til at holde lukket, men vi vil ikke i Skanderborg City stå bag et arrangement, hvor vi risikerer en stor smittespredning, og derfor kan vi som forening ikke stå bag Sort Nat i år, som vi ellers har tradition for," udtaler Lene Langballe, formand for Skanderborg City og indehaver af Stof og Sy.

"Det er op til hver enkelt butik, om de vælger at holde åbent eller ej. I stof og Sy har vi ikke åbent længere end normalt," tilføjer hun.

Støt de lokale butikker

"Vi er ikke der, hvor vi var i foråret, men jeg håber alligevel, de lokale vil fortsætte med at støtte op om de lokale butikker. Den store opbakning har vi kunnet mærke hele sommeren, og det er bare ekstra vigtigt, at folk også husker det nu, når de lige om lidt tager hul på julehandlen," understreger Lene Langballe, der går opmærksom på, at Citygavekortet nu kan købes og printes online, så man har det i hånden med det samme.

"Vi har lavet den gavekortløsning, så det nu er endnu nemmere at købe gavekort. Det betyder, at du her og nu kan få fat i en gave, der gavner byens butikker."

Holder fast i traditionen

Blandt de butikker, der har valgt at holde åbent længe på fredag, er Smukt Syn og Bog & Ide. Hos Bog & Ide har man valgt at holde åbent til kl. 20 fredag, fordi kunderne har efterspurgt det og flere var ærgerlige over, at der ikke var Sort Nat, fortæller Trine Hviid.

Peter Boa, indehaver af Smukt Syn, vælger at holde åbent for at holde fast i en lille flig af normalitet.

"Vi har valgt at holde længe åbent for at lave en lille smule Sort Nat og holde fast i en god tradition," konstaterer han.

Publiceret 29 October 2020 09:00