På billedet er det Skanderborg-Hørning Fjernvarmes montør, Kim Christoffersen, der åbner for det varme vand i Blegind. Pressefoto

På billedet er det Skanderborg-Hørning Fjernvarmes montør, Kim Christoffersen, der åbner for det varme vand i Blegind. Pressefoto

Fjernvarmen er rykket ind i Blegind

Skanderborg-Hørning Fjernvarme har haft stor succes med sin seneste udvidelse til Blegind, hvor fjernvarmeselskabet har tilsluttet 50 boliger til fjernvarmenettet

28. november 2018 godkendte byrådet i Skanderborg et projektforslag der banede vejen for fjernvarmeforsyning i Blegind by. Siden da har Skanderborg-Hørning Fjernvarme arbejdet hårdt på at gennemføre projektet, hvor der først skulle nedgraves en rørledning fra Hørning til Blegind, og derefter rundt i byen.

"Vi er glade for, at projektet er blevet så godt modtaget i Blegind, hvor 60 procent af husejerne har valgt at tilslutte sig fjernvarmen fra starten. Projektet har undervejs fået god opbakning fra borgerne i Blegind - og ikke mindst Blegind Borgerforening, der organiserede et borgermøde, hvor borgerne i et fyldt forsamlingshus fik mulighed for at høre mere om fjernvarmeprojektet," siger direktør for Skanderborg-Hørning Fjernvarme, Peter Jensen.

God økonomi

"De boliger der har skiftet til fjernvarme, har typisk haft oliefyr, træpiller eller varmepumper. Med et skifte opnår boligejerne tre fordele: De får en lavere varmeregning, et mindre servicekrævende anlæg og frem for alt en grønnere - og dermed mere miljøvenlig opvarmning," fortæller Peter Jensen og tilføjer:

"Den største besparelse i krone og øre opnås for de boliger der skifter fra oliefyr til fjernvarme. Her kan besparelsen blive på mere end 10.000 kr. om året. Samtidig er det også skrotningen af oliefyrene der giver den største gevinst for miljøet."

Skanderborg-Hørning Fjernvarme forventer, at hovedparten af de resterende boliger i Blegind vælger at skifte til den grønnere og billigere fjernvarme i de kommende år. Dermed vil op mod 99 procent af boligerne i Blegind blive opvarmet med fjernvarme, som det også er tilfældet i Skanderborg-Hørning Fjernvarmes øvrige områder.

Publiceret 29 October 2020 08:00