Projektet løber fra 2019-22 og udføres af Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, med professor Bjarne Ibsen i spidsen. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.

Projektet løber fra 2019-22 og udføres af Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, med professor Bjarne Ibsen i spidsen. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.

Stor undersøgelse:

Hvor meget bevæger du dig?

Nyt spørgeskema skal kortlægge danskernes motionsvaner

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet 'Danmark i Bevægelse' sætter fokus på vores bevægelsesvaner og sender et spørgeskema ud til 400.000 danskere over hele landet – heraf også mange indbyggere i Skanderborg Kommune.

Forskere på Syddansk Universitet vil undersøge, hvor meget vi bevæger os, og hvad der motiverer os til at komme ud over dørtrinnet. Den viden er nemlig forudsætningen for, at flere kan få et mere aktivt liv.

Derfor får cirka hver tiende voksen over 15 år i Skanderborg Kommune nu et spørgeskema i deres e-Boks fra projektet 'Danmark i Bevægelse'.

"Vi håber, at mange vil bruge lidt tid på at svare på spørgeskemaet. Vi vil gerne blive klogere på, hvad der motiverer folk til at komme ud over dørtrinnet. Hvordan kan idrætshallerne f.eks. blive brugt af flere? Kan vi anspore flere til at bruge vores grønne områder? Det er nyttig viden for kommunen, men også for vores mange foreninger, som tilbyder idræt og bevægelse i alle afskygninger. Det sunde valg skal være det lette valg," siger Tage Nielsen, formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget i Skanderborg Kommune.

Flere aktive

'Danmark i Bevægelse' er den største nationale måling af bevægelsesvaner herhjemme, og spørgeskemaet sendes til ca. 400.000 borgere over hele landet.

Undersøgelsen kobler oplysninger om bevægelsesvaner, adfærd og motiver sammen med data om de muligheder for fysisk aktivitet, der findes i hver enkelt kommune, fx cykelstier, idrætsanlæg og grønne områder. På den måde opstår der et Danmarkskort over potentialet for at få flere i gang med at være mere fysisk aktive.

Forskningsprojektet skal bruges til at prioritere og planlægge fremtidens indsatser i hver enkelt kommune, når der skal skabes et Danmark i Bevægelse. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kroner.

mj

Publiceret 25 October 2020 11:30