Nicklas Nielsen vil kæmpe for et nyt topresultat, når 24-timersløbet på Spa-Francorchamps flages grønt den kommende weekend. Foto: GT World Challenge

Nicklas Nielsen vil kæmpe for et nyt topresultat, når 24-timersløbet på Spa-Francorchamps flages grønt den kommende weekend. Foto: GT World Challenge

Efter podieplads på Le Mans: Nicklas Nielsen klar til 24-timersløb i Belgien

Den danske Ferrari-fabrikskører Nicklas Nielsen fra Hørning vil kæmpe for et nyt topresultat, når 24-timersløbet på Spa-Francorchamps flages grønt den kommende weekend

Nicklas Nielsen fra Hørning præsterede en af karrierens mest imponerende bedrifter, da han i september sikrede en tredjeplads i et benhårdt og nervepirrende Le Mans sammen med AF Corse-teamet og teamkammeraterne Emmanuel Collard og Francois Perrodo. Den kommende weekend får danskeren igen mulighed for at vise sine evner i et 24-timersløb, når han stiller op til GT World Challenge-sæsonens højdepunkt på den belgiske Formel 1-bane, Spa-Francorchamps.

"Jeg glæder mig! Hvor Le Mans er WEC-seriens største begivenhed, så er 24-timersløbet på Spa-Francorchamps jo GT World Challenge-kalenderens højdepunkt. Desværre er vi bagud på point i mesterskabet efter vores hårde exit i første sving i seneste afdeling på Nürburgring. Med kun fire løb i mesterskabet er der simpelthen ikke råd til at udgå. Men det betyder til gengæld, at vi nu kan være mere aggressive og tage nogle flere chancer, end vi ville gøre, hvis vi havde noget at forsvare," lyder det fra Nicklas Nielsen i en pressemeddelelse.

Fysisk mere krævende

Danskeren stiller til start i AF Corse-teamets Ferrari 488 GT3 #51 med sit sædvanlige GT World Challenge-lineup, britiske James Calado, som tog pole position i Spa-løbet i 2017, og italienske Alessandro Pier Guidi, som to gange har vundet den belgiske langdistanceklassiker. Hele 56 GT3-biler stiller op i det store løb, som er repræsenteret af hele 28 fabrikssupporterede teams i Pro-klassen.

"Sammenlignet med Le Mans er 24-timersløbet på Spa-Francorchamps mere fysisk krævende, fordi banen er meget kortere, hvilket giver dig mange flere sving at skulle igennem. Det bliver spændende at opleve, og jeg er enormt taknemmelig over at debutere i løbet sammen med to så erfarne profiler som Calado og Guidi. Jeg forventer absolut et actionpræget løb med tætte og aggressive dueller. Oven i det tyder det jo på, at vi kan forvente lidt regn, hvilket kun vil pifte det endnu mere op."

24-timersløbet på Spa-Francorchamps skydes i gang med træning og kvalifikation torsdag, mens super pole afgøres fredag aften. Løbet flages grønt lørdag kl. 15.30, og grundet overgangen fra sommer- til vintertid, viftes målflaget allerede søndag kl. 14.30. Løbet kan følges live via seriens website.

Publiceret 23 October 2020 08:37