Her ses den fordeling af de udbetalte feriepenge.

Her ses den fordeling af de udbetalte feriepenge.

Ny undersøgelse:

Midtjyske boligejere holder på feriepengene

Fire ud af 10 vælger at smide de udbetalte feriepenge ind på deres opsparing. Det viser en ny undersøgelse

40 procent af boligejerne i Region Midtjylland, som får udbetalt deres indefrosne feriepenge, regner med at bruge dem til opsparing. Lokale virksomheder håber dog, at flere midtjyder stadig kan overbevises om fornuften i at sætte feriepengene i arbejde.

En stor del af de midtjyske boligejere, som netop har fået mulighed for at få deres indefrosne feriepenge udbetalt, regner med at bruge pengene til opsparing. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov af godt 2.000 danske boligejere. Blandt de midtjyder, der regner med at få pengene udbetalt, forventer 40 procent at bruge dem som opsparing. Dermed er de på linje med det tilsvarende tal for hele landet, som er på 42 procent.

Formålet med udbetalingen af feriepengene er jo primært at fyre op under aktiviteten og forbruget under og efter coronakrisen. Så jeg håber da stadig, at flere midtjyder beslutter sig for at benytte pengene på eksempelvis deres boliger

Martin Arberg, formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd for Midtjylland

"Formålet med udbetalingen af feriepengene er jo primært at fyre op under aktiviteten og forbruget under og efter coronakrisen. Så jeg håber da stadig, at flere midtjyder beslutter sig for at benytte pengene på eksempelvis deres boliger," siger Martin Arberg, formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd for Midtjylland, der repræsenterer regionens el-, vvs- og metalvirksomheder.

Han glæder sig til gengæld over, at den næstmest populære måde at bruge feriepengene på tilsyneladende netop er at investere i boligen – fx i energiforbedringer. Det svarer 30 procent af de midtjyske boligejere, der vil have pengene udbetalt, mens 20 procent peger på dagligdagsforbrug.

"Med andre ord så er interessen for at forbedre boligerne til stede. Nu er det så op til især politikerne at give boligejerne det sidste skub – fx ved at styrke håndværkerfradraget, så vi kan få sat yderligere gang i ikke mindst energirenoveringen af de midtjyske hjem," siger Martin Arberg.

Publiceret 21 October 2020 16:15