Unge i Skanderborg går glip af gratis transport

Kun en brøkdel af de unge i Skanderborg udnytter deres Ungdomskort til fulde

I Skanderborg Kommune er et Ungdomskort ikke kun de unges billet til og fra skole. Kortet udløser også gratis transport i aftentimerne og i weekenden, hvis man tilmelder sig Flextur UNG. Men det er der ikke særlig mange, der gør.

Lige nu er 13 unge i Skanderborg tilmeldt ordningen Flextur UNG. Det er kun godt tre procent af de 358 unge, der i august modtog et Ungdomskort til kollektiv trafik og dermed fik muligheden for gratis transport i fritiden. Samme billede ser man i Ry og Galten. Og i Hørning og Låsby er kun én enkelt person fra hver by tilmeldt Flextur UNG.

Manglende kendskab

Mobilitetsplanlægger i Skanderborg Kommune, Troels Tofte Hansen, kan ikke forstå, at så få unge benytter sig af tilbuddet. Han mener, at det må handle om manglende kendskab.

"Vi har haft ordningen i snart seks år, men jeg møder stadig både unge og forældre, der ikke kender den. Det er rigtig ærgerligt. Især for de mennesker, der bor i områder, hvor der måske ikke kører så mange busser, og hvor den unges mobilitet derfor tit afhænger af forældrene," siger Troels Tofte Hansen i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at Corona-situationen naturligvis påvirker brugen af Flextur UNG lige nu.

De få er glade for Flex

Siden Skanderborg Kommune indførte gratis Flextur UNG i 2015, har der aldrig været over 100 tilmeldte brugere på et år. Til sammenligning modtager omkring 1.300 unge i Skanderborg Kommune hvert år det adgangsgivende Ungdomskort.

Troels Tofte Hansen glæder sig dog over, at de forholdsvis få unge, der har opdaget Flextur UNG, lader til at være flittige brugere af ordningen.

"Hvis vi ser bort fra i år, bliver der i gennemsnit kørt omkring 1.700 ture om året, og en stor del af turene bliver kørt af de samme kunder. Det må jo betyde, at de synes, Flextur UNG er et godt produkt, og derfor har jeg også svært ved at forstå, hvorfor der ikke er flere, der bruger det," siger Troels Tofte Hansen.

Fakta

Om Flextur UNG

  • Gratis transport til unge med Ungdomskort
  • Gælder hverdage kl. 18-23 og weekend/helligdage kl. 6-24
  • Gælder i hele Skanderborg Kommune, dog ikke internt i de større byer
  • I Skanderborg by kan man køre til/fra fire centrale knudepunkter
  • Læs mere på skanderborg.dk/flex

Publiceret 20 October 2020 14:15