Farverig dunfrakke. Pressefoto.

Farverig dunfrakke. Pressefoto.

En ordentlig en på frakken

Det aktive udeliv med motion og frisk luft behøver man ikke at lægge på hylden, selvom det bliver koldt og mørkt

mode De lange friske gåture kan snildt afløse det aktive fritidsliv i sommerhalvåret. Det er blot et spørgsmål om at klæde sig rigtigt på.

Og der er et hav af muligheder for at holde frost og blæst på afstand. Både mænd og kvinder holder af de klassiske lange uldfrakker, som kan bruges både over habitten eller strikblusen. Stilen er oftest helt klassisk med lille krave og en række knapper i en enkelt række, og det er en smagssag, om man foretrækker en udgave i store eller små tern eller en ensfarvet. Farverne er typisk mørke, men frakkerne ses da også i friske klare farver, ligesom der også hænger spæde delikate pastelfarver på bøjlerne.

Dunjakker i forskellige farver og længder hører også til valgmulighederne, og netop denne type overtøj er yderst populært. Specielt efter at man har fundet ud af at lave jakker, frakker og veste med superlette dun, så overtøjet ikke fylder, men stadig er supervarmt. Ikke mindst indenfor dun-overtøjet ses friske farver, der liver op på en grå dag i vinterhalvåret og orange, gule og grønne farver sikrer festlige farveindslag.

Publiceret 18 October 2020 10:00