Der var inviteret til indvielse af den flotte hjertestarter - som Hjerteforeningen har hængt op - torsdag eftermiddag hos Kaffe Clausen. Marianne Falk er omgivet af Julius, Lise, Rebecca, Eva og Dennis. Foto: Michael Wulff

Der var inviteret til indvielse af den flotte hjertestarter - som Hjerteforeningen har hængt op - torsdag eftermiddag hos Kaffe Clausen. Marianne Falk er omgivet af Julius, Lise, Rebecca, Eva og Dennis. Foto: Michael Wulff

Flot initiativ:

Hjertestarter ved Hørning Station

En indsamling ved husstande i Hørning har fået et livreddende apparat op på væggen hos Kaffe Clausen

Af
Michael Wulff

HØRNING Hørning har nu hele to hjertestartere placeret i byen - én på hver sin side af jernbanen.

Den sidst ankomne blev indviet torsdag eftermiddag hos Kaffe Clausen på Fregerslevvej 19 i Hørning, et stenkast fra Hørning Station.

“Jeg mente, der manglede en hjertestarter i centret på Nørre Allé i Hørning," fortæller frisør Marianne Falk, Salon Falk på Hørninggårdsvej 23 i Hørning.

Fra tanke til handling

Og der er ikke langt fra tanke til handling hos den aktive frisør, så hun gik straks i gang med at undersøge muligheder for at få fat i sådan et livreddende apparat.

"Jeg tog kontakt med Hørning Puls, som sagde ’go for it’. Og det gjorde jeg så."

36.000 kroner samlet ind

Nu har Marianne Falk og ti andre gået femten ruter i Hørning, hvor de har banket på døre og samlet omkring 36.000 kroner ind til Hjerteforeningen, der så har kvitteret med en hjertestarter, den anden i Hørning.

"Jeg spurgte Middelfart Sparekasse på Nørre Allé om den måtte hænge hos dem. Det var ok, men så ringede Dennis (Borre, rådgiver i sparekassen, red.) og fortalte, at nu havde Fakta lige overfor sat en hjertestarter op.

Også syd for jernbanen

Så tænkte jeg, at de da manglede én på denne side af jernbanen," siger Marianne Falk, mens hun deltager i den lille reception torsdag eftermiddag hos Kaffe Clausen på Fregerslevvej 19 i Hørning.

Kafferisteriet har lagt mur og strøm til hjertestarteren, der er tilgængelig døgnet rundt.

To hundrede meter til tog

Fra Kaffe Clausen er der blot to hundrede meter til Hørning Station.

"Der har været fin opbakning hele vejen - og i dag har S.Brød bageren givet en kage til at fejre det."

Publiceret 16 October 2020 11:30