Ny giver politikerne kommunens cykelstier et grundigt eftersyn, der skal bruges som udgangspunkt for en orioritering af projekter.

Ny giver politikerne kommunens cykelstier et grundigt eftersyn, der skal bruges som udgangspunkt for en orioritering af projekter.

Nu skal der styr på cykelsti-projekterne

Politikerne pumper cyklen til en temadag i oktober

Af
Claus Sonne

Trafik 159,92 mio. kr.

Det er den samlede anlægsudgift på de kommunale cykelstier, der optræder på en prioriteringslisten. Og så mange penge har Skanderborg Kommune langt fra til at lave cykelstier for. Så efter at have snakket frem og tilbage om stierne i en del tid, skal der skæres igennem.

"Nu giver vi det her en ordentlig tur og ryster posen," fortæller Claus Leick (SF), formand for Miljø- og Planudvalget.

Poserystningen munder ud i en temadag om cykelstier i oktober. Her skal politikere og administration blandt andet tage stilling til, om der er cykelstiprojekter, der kan laves anderledes og billigere.

"Vi kigger på det her i dybden og tager så stilling til, om vi kan lave ændringer, vi kan leve med rent sikkerhedsmæssigt. For der vil vi ikke gå på kompromis," fastslår Claus Leick.

Et eksempel på et projekt, der kan blive ændret, er på Vestergade i Skanderborg. Projektet med to cykelstier er sat til 1,8 mio. kr. Laver man cykelbaner i stedet, bliver prisen kun 200.000 kr. Rent sikkerhedsmæssigt er denne løsning dog ikke optimal.

Publiceret 02 October 2020 10:00