13 er smittet med corona på Skanderborg Gymnasium. De unge på fotoet er ikke tilknyttet den konkrete sag. Arkivfoto

13 er smittet med corona på Skanderborg Gymnasium. De unge på fotoet er ikke tilknyttet den konkrete sag. Arkivfoto

13 smittet med corona på Skanderborg Gymnasium

Smittetrykket er 'bekymrende højt' i Skanderborg Kommune

Af
Claus Sonne

11 elever og 2 lærere på Skanderborg Kommune har coronavirus. Det oplyser gymnasiet.

"De pågældende klasser er sendt hjem. Hver af de tre klasser med smittede får særskilt besked om, hvor længe de skal være hjemme. Derudover har vi i dag fået at vide, at to lærere ligeledes er testet positiv for CoVID-19. Vi gør alt hvad vi kan – og med de corona-positives gode hjælp – for at finde ud af hvem der har været i nær kontakt (mindre end 1 meter i mere end 15 minutter) med de smittede. Vi sender de berørte hjem, med den besked, at man skal bestille en test hurtigst muligt. Vi vejleder, så godt vi kan, men bruger altid sundhedsmyndighedernes vejledninger og retningslinjer," skriver gymnasiet.

Skanderborg Kommune fortæller, smittetrykket stadig er for højt i Skanderborg Kommune.

De seneste syv dage er 29 personer konstateret smittet med coronavirus. Det seneste døgn er syv personer blevet smittet fordelt i hhv. Hørning, Ry og Skanderborg-området.

Det betyder, at smittetrykket lige nu er på 46 (antal smittede de sidste syv dage pr. 100.000 indbyggere) – og dermed fortsat væsentlig over den bekymringsgrænse på 20, som sundhedsmyndighederne har fastsat. Ialt ligger 76 ud af 98 kommuner over smittegrænsen på 20.

Flest smittede i Ry og Skanderborg

Skanderborg Kommune følger situationen tæt og er løbende i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed.

"Vi holder øje med, hvor antallet af smittede stiger, og hvilke aldersgrupper der rammes. Det sker for, at der hurtigst muligt kan iværksættes præventive lokale indsatser, hvis der skulle blive behov for det. Der er lige nu flest smittede i Skanderborg og Ry. Det er udbrud, som vi følger tæt, og der er taget hånd om de lokale institutioner, der er berørt, så vi sikrer, at vi lever op til de sundhedsfaglige anbefalinger og retningslinjer, der følger med øget smitte," siger kommunaldirektør Lars Clement.

Administrative ansatte arbejder stadig hjemme

I forlængelse af Regeringens anbefalinger arbejder langt de fleste administrative medarbejdere i Skanderborg Kommune hjemmefra i denne tid. Perioden er netop blevet forlænget frem til 18. oktober.

Medarbejdere med direkte borgerkontakt – Borgerservice, Byggesag etc. – arbejder fortsat på Skanderborg Fælled.

Skanderborg Kommune opfordrer alle borgere til fortsat at være opmærksom på at mindske smitterisikoen.

Det sker ved at holde afstand, vaske og spritte hænder ofte, bruge mundbind i offentlig transport og andre steder, undgå ved at forsamles mange mennesker og ikke mindst at bruge den sunde fornuft.

Publiceret 01 October 2020 09:10