Grethe Bo, redaktør på UgeBladet

Grethe Bo, redaktør på UgeBladet

Kommentar: Vokseværk for fuld skrue

Flere borgere er med til at udvikle Skanderborg. Udfordringen er dog, at udgifterne langt overstiger mængden af ekstra skattekroner i kommunekassen

Af
Grethe Bo

redaktør

kommentar Er du træt af at høre, at Skanderborg er udfordret på økonomien, så syng med på en ny sang, hvor vi hylder de mange nye borgere, der er med til at udvikle vores skønne, grønne og ikke mindst rige kommune.

Skanderborg har nemlig det hele. En velfungerende kommune med kun perifere sociale problemer. Fabelagtige naturoplevelser stort set lige uden for døren. Billige byggegrunde og et motorvejsnet på kryds og tværs, der gør det let at pendle. Kort sagt: Vi bor i et attraktivt smørhul.

Det kan derfor ikke undre, at folk uden for kommunen også har fået øjnene op for al den herlighed. De valfarter hertil. Indenfor de næste 10 år forventes Skanderborg at vokse til en kommune med flere end 70.000 indbyggere. Det skal nok blive godt, især fordi de mange nye borgere jo også betaler skat til den altid glubende sultne kommunekasse.

Men det er dyrt at være attraktiv, specielt når det især er børnefamilierne, der flytter hertil. Børn skal passes i dagtilbud. De skal også i skole og i SFO. Det sætter et voldsomt stort pres på dagtilbud og skoler, som skal finde pladsen til at rumme alle de kære børn. Det er dyrt og opvejes langt fra af de ekstra skattekroner på kistebunden.

Med en ny struktur håber byrødderne at skabe et godt fundament for fremtidens skoler og dagtilbud, så der bliver plads til alle - og lidt til overs til at løfte kvaliteten. Strukturforslaget er netop nu i høring.

I denne uge sætter vi fokus på, hvad der ligger bag forslaget til en ny struktur for skoler og dagtilbud og hvad politikerne håber at opnå med det. Det kan du læse om på side 4.

Vi vil også gerne høre fra dig. Hvordan oplever du konsekvenserne af Skanderborgs vokseværk? Og hvad undrer du dig over, som du gerne vil have svar på? Skriv til os på redaktion@uge-bladet.dk.

Publiceret 30 September 2020 17:00