Julie Bach Nielsen er i gang med EUX Business, som består af to års skole og to års elevplads. I sommer blev hun færdig med første halvdel og fik den grå studenterhue på. Pressefoto

Julie Bach Nielsen er i gang med EUX Business, som består af to års skole og to års elevplads. I sommer blev hun færdig med første halvdel og fik den grå studenterhue på. Pressefoto

Julie har scoret en drømme-elevplads

Julie Bach Nielsen er begejstret for sin elevplads hos DSV, som er en international sværvægter inden for transport og logistik

Skanderborg Træt, men glad. Klokken er 15.30 en fredag eftermiddag, og Julie Bach har fri. Hun sætter sig ind i sin sølvgrå Peugeot 308, som hun for nylig har købt for sine sparepenge, og glæder sig til at holde weekend. Det er to uger siden, at hun begyndte sin elevplads hos DSV i Horsens.

"De første to uger er gået rigtig godt, jeg er vildt glad for at være startet, men det er også meget overvældende. Der er virkelig mange nye ting at holde styr på, så jeg er glad og træt," fortæller Julie Bach Nielsen på 19 år.

DSV er en global udbyder af transport- og logistikløsninger med egne lokationer i mere end 80 lande fordelt i blandt andet Europa, Afrika, Asien, Mellemøsten, Australien og Syd- og Nordamerika. I 2019 realiserede koncernen en omsætning på knap 95 milliarder kroner.

"DSV er kæmpestort, og første dag blev jeg introduceret for en masse mennesker, og chefen viste mig rundt, og der var så mange nye indtryk, at jeg blev helt forvirret. Men der er ikke noget pres fra DSVs side. De ved, at de første par uger er svære, og de giver plads til, at jeg kan stille en masse spørgsmål og lave fejl," siger Julie Bach Nielsen.

Mange muligheder

Julie Bach Nielsen er i gang med EUX Business, som består af to års skole og to års elevplads. I sommer blev hun færdig med første halvdel og fik den grå studenterhue på. Det var i forbindelse med et virksomhedsbesøg på skolen, at Julie blev så begejstret for DSV, at hun droppede sin oprindelige plan om en elevplads inden for detailhandel, og i stedet besluttede sig for at søge en kontor-elevplads hos transport-giganten.

"Det fangede mig bare med det samme. Det var Ulla fra HR-afdelingen hos DSV, som kom ud i klassen, og den måde, hun fortalte om virksomheden på, var virkelig spændende og inspirerende. Det tiltaler mig, at der er så mange muligheder, og at man hurtigt kan få ansvar," forklarer Julie Bach Nielsen.

Hun skrev en ansøgning og søgte elevpladsen hos DSV på elevplads.dk. Inden corona lukkede samfundet ned i starten af marts, nåede hun at komme til samtale.

"Men så gik der lang tid, hvor jeg ikke hørte noget, og jeg blev bange for at stå uden elevplads. Jeg var nervøs for, om der nu også ville være elevpladser trods corona. Men det var der, og jeg søgte hos Aarhus Kommune og fik den. Det var ikke min drømme-elevplads, men det var bedre end at stå uden. Så pludselig ringede Ulla fra DSV og inviterede mig til en ny første samtale. Det gik rigtig godt, herefter skulle jeg igennem to forskellig tests og en samtale mere, og ja det føles helt fantastisk at få sin drømme-elevplads," siger Julie Bach Nielsen.

På DSV sidder hun ved siden af Morten, som skal lære hende op, og der er en nøje planlagt matrix for, hvad hun skal lære. Noget skal hun have et overordnet kendskab til, mens hun på andre områder skal opnå ekspertviden. Der bliver løbende fulgt op på, hvordan det går. Undervejs kommer hun godt rundt i virksomheden, lige fra kundebesøg til truck-kørsel og en dag på lageret.

Publiceret 30 September 2020 18:00