Trods corona får flere og flere elever på EUX- og EUD Business i Skanderborg og Odder foden indenfor i det østjyske erhvervsliv, fortæller praktikpladskonsulent Maria Busk fra SCU. Arkivfoto

Trods corona får flere og flere elever på EUX- og EUD Business i Skanderborg og Odder foden indenfor i det østjyske erhvervsliv, fortæller praktikpladskonsulent Maria Busk fra SCU. Arkivfoto

Flere praktikpladser nu trods corona

Niveauet er højere nu end før corona

Skanderborg Trods corona får et stigende antal elever på både EUX- og EUD Business nu elevpladser, vurderer praktikpladskonsulent Maria Busk.

Trods corona får flere og flere elever på EUX- og EUD Business i Skanderborg og Odder foden indenfor i det østjyske erhvervsliv. Sådan lyder meldingen fra praktikpladskonsulent Maria Busk på Skanderborg-Odder Center for Uddannelse, SCU.

Større behov for elever

"Vi oplever, at der er godt gang i erhvervslivet trods corona, og dermed vokser behovet for elever. I år er der endda en endnu større andel af vores elever på både EUX- og EUD Business, som har fået elevpladser," konkluderer Maria Busk i en pressemeddelelse.

I begyndelsen af corona-nedlukningen i foråret oplevede SCU ligesom mange andre uddannelsesinstitutioner, at dele af erhvervslivet fik kolde fødder og satte elevpladserne på standby. Men billedet er nu vendt.

"Nogle virksomheder blev usikre, da coronaen kom, og satte derfor samtalerne om elevpladser på pause, men nu er niveauet oppe igen, og der er endda mere gang i den end før corona," siger Maria Busk.

Handel, kontor og detail

EUX/EUD Business på SCU uddanner elever til virksomheder inden for handel, kontor og detail. Det drejer sig for eksempel om elevpladser i supermarkeder og detailbutikker som Matas, Jysk og Føtex.

Det kan også være elevpladser i store speditions- og shippingvirksomheder eksempelvis DSV og Freja Transport, ligesom der er mange elevpladser at hente i lokale erhvervsvirksomheder i Odder og Skanderborg som blandt andre Tress, der sælger sportsudstyr.

gs

Publiceret 30 September 2020 16:00