Sangerinden Lucy Mardou og hendes band var på scenen i Gnisten på Møllevej ved koncerten i lørdags. Foto: Per Bille

Sangerinden Lucy Mardou og hendes band var på scenen i Gnisten på Møllevej ved koncerten i lørdags. Foto: Per Bille

Indvielseskoncert: Lucy Mardou slog gnister på Gnisten

Stemningsfyldt koncert gav en smagsprøve på, hvordan det kan blive, hvis Gnisten godkendes som nyt spillested og kulturelt samlingspunkt i Ry

Med en stemningsfyldt koncert lørdag aften i Gnisten på Møllevej i Ry fik 40 betalende gæster og en håndfuld hårdtarbejdende frivillige en smagsprøve på, hvordan det kan blive, når og hvis Gnisten bliver godkendt som et nyt spillested og kulturelt samlingspunkt i Ry.

Sangerinden Lucy Mardou med band leverede en forrygende præstation, og koncerten bød på flere numre, der kommer med på Lucy Mardous kommende plade.

Den norskfødte sangerinde havde også klassikere på repertoiret, ikke mindst Nordahl Griegs smukke sang ”Kringsat av fiender”, hvor publikum spontant sang med.

"En fantastisk testkoncert og indvielse af Gnisten som spille- og kultursted i lørdags. Skøn stemning, smuk musik med veloplagte Lucy Mardou og glade publikummer. Et koncertrum, som viste sig at fungere rigtig fint og har god akustik. Vi kan næsten ikke få armene ned," lyder meldingen fra foreningen Musikværket Ry, der stod som arrangør af koncerten i samarbejde med bygningens ejer, Jens Ole Børgesen.

Lydprøver skal afgøre, om Gnisten kan bruges til formålet. Resultatet foreligger endnu ikke i skrivende stund, men det tidligere el- og varmeværk på Møllevej var på forhånd blevet grundigt lydisoleret af frivillige, der er tilknyttet foreningen Musikværket Ry.

"Koncerten i Gnisten blev gennemført med alle de nødvendige corona-restriktioner. Det var en "sid-ned" koncert med god afstand mellem stolene, antallet af gæster holdt sig under 50 personer, der blev uddelt mundbind til gæsterne, og der var rigeligt med håndsprit," understreger Musikværkets formand Birgitte Højland.

"Selv om det på grund af corona-restriktionerne ikke var de helt optimale betingelser for en koncert, så lykkedes det alligevel at få gennemført et vellykket arrangement. Stemningen var fantastisk, og vi kunne tydeligt mærke på publikum, at de både kunne lide musikken og indretningen af lokalet. I bestyrelsen siger vi mange tak til de mange frivillige og til Jens Ole Børgesen, der virkelig har arbejdet meget hårdt i de seneste uger med at få Gnisten gjort klar til koncerten," siger Birgitte Højland.

Publiceret 29 September 2020 11:37