Gratis gældsrådgivning mangler rådgivere

Dårbare, gældsramte mennesker i Skanderborg og omegn kan få gratis og uvildig rådgivning af fagfolk hos 'På Fode Igen'. Der er dog brug for flere frivillige gældsrådgivere.

"Det kan være socialt ødelæggende at have dårlig økonomi. Vi møder mange ulykkelige, gældsramte mennesker i en svær situation," siger Hanne Høy, projektmedarbejder i gældsrådgivningen På Fode Igen og tilføjer:

"Vi oplever heldigvis også det glædelige, at mennesker, som får gældsrådgivning, udtrykker stor tilfredshed. De oplever mere ro og større overskud i deres hverdag."

Gratis for alle

Gældsrådgivningen På Fode Igen samarbejder med Skanderborg Kommune, som også støtter rådgivningen med såkaldte §18-midler til frivilligt socialt arbejde. På Fode Igen drives af KFUM's Sociale Arbejde og tilbyder gratis rådgivning knap 30 steder landet over. Gældsrådgivningen er akkrediteret – og dermed kvalitetssikret – af RådgivningsDanmark.

Hvis man gerne vil yde en vigtig og meningsfuld indsats som frivillig gældsrådgiver et par timer hver anden uge – og har en baggrund inden for økonomi, jura eller socialrådgivning – kan man uforpligtende kontakte projektmedarbejder Hanne Høy på mobil 2134 5979 eller e-mail hah@kfumsoc.dk og høre nærmere.

"Vi afsætter en time til hver rådgivning, og man kan komme lige så mange gange, det er nødvendigt. Dermed kan vi komme omkring hele sagen i ro og mag. Vi kan tage kontakt og forhandle med kreditorer, aftale afdragsordninger og eventuelt gældssanering, og vi kan få lagt et realistisk budget," siger projektmedarbejder Hanne Høy fra På Fode Igen.

Rådgivningen finder sted i Vestergade 14A, 1. sal og på Højvangen, N.F.S. Grundtvigsvej 50 i Skanderborg. Forudgående tidsbestilling er nødvendig på telefon 60900725. Man kan læse mere om gældsrådgivningen På Fode Igen på www.kfumsoc.dk/PaaFodeIgen.

Publiceret 25 September 2020 08:30